Veste surprinzătoare! Analiza specialiștilor: gripa dispare, pe fundalul măsurilor de protecție anti-Coronavirus

În Noua Zeelandă vine primăvara. Profesorul Michael Baker oferă analiza sa despre numărul sezonului gripal şi de ce măştile continuă să fie atât de importante.

El a spus că a existat „aproape dispariţia gripei în Noua Zeelandă în urma răspunsului nostru foarte eficient la Covid-19”, deoarece cazurile au dispărut din cele două sisteme standard de supraveghere – rezultând o reducere de 99,8% a cazurilor de gripă, transmite Mediafax.ro.

Potrivit lui Baker, în timpul iernii au existat, de obicei, 1,600 de decese în plus, comparativ cu alte anotimpuri, iar aproximativ o treime dintre acestea au fost cauzate de gripă, mai ales la persoanele în vârstă cu condiţii de sănătate pe termen lung.

„Ceea ce a făcut răspunsul COVID-19 a eliminat în mare măsură excesul de decese în timpul iernii şi mortalitatea în ansamblu a scăzut cu aproximativ 5%”, a spus el. „Deci, asta înseamnă că în acest an vor mai supravieţui 1.500 de oameni în plus”.

Baker a spus că aceste măsuri au condus la „o schimbare revoluţionară în gândirea modului de a face faţă agenţilor patogeni respiratori” şi ar putea fi readuse în cazul unei pandemii grave de gripă.

Autoritățile solicită spitalelor private să furnizeze echipamente și personal
Articolul anterior
Polonia introduce orele speciale de cumpărături pentru vârstnici
Articolul următor
Alte articole interesante