Video! Mai mulți tineri care urmează tratamentul de dializă renală au dansat pentru a sensibiliza opinia publică!

Astăzi, la centrul BB-Dializă din Chișinău a avut loc un eveniment care a emoționat publicul. Mai mulți tineri dignosticați cu insuficiență renală, care merg în mod regulat la centrul medical pentru a face dializă, au dansat alături de câțiva dansatori profesioniști, și asta pentru a trage un semnal de alarmă și a-i atenționa pe cei din jur despre importanța monitorizării stării de sănătate a rinichilor.

separator
video---hey--ai-grija-de-rinichii-tai-tinerii-pacienti-de-la-centrul-bb-dializa-au-organizat-un-flashmob-pe-ritmuri-de-dans-1502371013

În Moldova, anual, în jur de 500 de oameni urmează tratamentul de dializă renală. Tinerii incluși în dializă constituie circa 11% din numărul total de pacienți.

Unii dintre pacienți așteaptă de mai mulți ani intervenția de transplant, cei mai mulți dintre ei vin de 2-3 ori pe săptămână la centrul medical specializat pentru a face procedura de dializă renală.

Pentru că bolile renale, în cele mai multe dintre cazuri, evoluează ascuns, având un tablou clinic extrem de sărac și simptomele nu se manifestă decât în fazele tardive ale bolii, consultarea medicului, în timp util, este o măsură mai mult decât obligatorie în acest caz.

Or, acest lucru și-au dorit să-l transmită acești tineri curajoși, care au organizat flashmob-ul cu mesajul „Hey, ai grijă de rinichii tăi!”, pentru a-i îndemna pe oameni să acorde acestei probleme o atenție sporită. În același timp, gestul tinerilor a însemnat o adevărată terapie pentru ei, prin dans au reușit să se cunoască, să-și sporească încrederea în sine, să comunice, dar și să-i ajute pe cei din jur.

Olga Verbițchi și-a schimbat nuanța părului! Vezi cum arată acum
Articolul anterior
Premieră medicală în Moldova! O echipă de medici chirurgi a lucrat 48 de ore fără întrerupere pentru a efectua trei transplanturi de organe
Articolul următor
Alte articole interesante