Video! Primele imagini din boxa în care este internată pacienta cu coronavirus revenită din Italia

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a publicat imagini video din boxa în care este internată femeia infectată cu noul virus Covid-19.

separator

,,Un scurt raport pe ziua de azi:
– Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate.

⁃ În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice.

⁃ Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate.

⁃ Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19. Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei”, a comunicat Ministrul.

Coronavirus: epidemia din Italia a atins astăzi un nivel record, 1.200 de cazuri noi într-o singură zi
Articolul anterior
50% din apartamente vândute. Alege și tu viața lângă parc, în complexul ”Solomon Dendrarium”!
Articolul următor