Virusolog din Rusia: ,,Covid-19 ar putea să nu dispară niciodată”

Doctorul în științe medicale, Anatolii Alștein, a declarat într-un interviu pentru presa rusă că tipul actual de infecție cu Coronavirus este atât de imprevizibil, încât oamenii de știință nu vor putea face față acestuia.

separator

Pandemia cu Covid-19 nu se va termina în curând. În opinia expertului, omenirea nu va face față noului tip de coronavirus și, probabil, va trebui să trăim cu această infecție pentru totdeauna.

„Este posibil să nu dispară deloc, va apărea doar un vaccin, iar tulpina se va schimba”, a spus virusologul.

Specialistul a amintit că în 2002-2003 a existat un mic focar de SARS. Atunci, 8 mii de oameni s-au îmbolnăvit, 800 de persoane au murit. Apoi a fost creat un vaccin, dar virusul a dispărut de tot.

În Arabia Saudită, în 2012, a început epidemia MERS, un virus foarte asemănător cu infecția cu coronavirus. 2,5 mii oameni au fost infectați, aproximativ 800-900 au murit. Și aceeași istorie cu vaccinul, nu a fost nevoie de el.

„Nu este de așteptat aceeași natură cu SARS-Cov-2. Deja 34 de milioane de oameni au fost infectați, peste 1 milion au murit.

Cu toate acestea, este foarte posibil să ne așteptăm la o scădere a agresivității virusului. Un vaccin este dezvoltat acum.

Trebuie să privim spre viitor cu optimism, dar trebuie să știți că vom trăi mult timp cu acest virus ”, a rezumat virologul Anatolii Alștein.

Italia va prelungi starea de urgență până pe 31 ianuarie 2021
Articolul anterior
Mită de 300 de euro de la șoferi aflați în stare de ebrietate. Șapte polițiști, cercetați penal
Articolul următor
Alte articole interesante