Virusul Covid-19 are capacitatea de a bloca durerea, pe măsură ce se răspândește în tot corpul arată un nou studiu

Virusul Covid-19 are capacitatea de a bloca durerea și masca boala în stadiile incipiente, pe măsură ce se răspândește în tot corpul, arată un nou studiu.

Oamenii de știință, care au efectuat cercetări pe șoareci, au descoperit că proteina spike, pe care virusul o folosește pentru a intra în celule, se atașează de un receptor și inversează complet calea de semnalizare a durerii, scrie Daily Mail, transmite gandul.ro.

Mai mult decât atât, ameliorarea durerii poate apărea în decurs de 30 de minute de la infectare și durează câteva ore, chiar și zile.

O echipă de la Universitatea din Arizona susține că descoperirile ar putea explica de ce aproape jumătate din toți pacienții cu COVID-19 nu prezintă simptome.

Probabil, motivul răspândirii neîncetate a COVID-19 este că, în primele etape, te plimbi de parcă nimic nu este în neregulă, deoarece durerea ta a fost suprimată.

Ai virusul, dar nu te simți rău, pentru că dispare durerea. Dacă putem dovedi că această ameliorare a durerii cauzează răspândirea COVID-19, ar fi o descoperire foarte valoroasă”, a declarat  profesorul Rajesh Khanna, de la Universitatea din Arizona.

Creatorul vaccinului românesc anti-COVID: „Ne așteptăm ca evoluția acestui virus să nu fie spre o formă mai ușoară, ci spre una mai agresivă”!

Virusul Sars-CoV2 a suferit mutații importante potrivit unui articol din prestigioasa revistă științifică Cell. Profesorul Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID, explică pentru cititorii Gândul.ro ce reprezintă noua mutație G-614 și care sunt consecințele ei: „Rezultatele nu sunt definitive, însă până în prezent arată că virusul acesta nou mutat, G-614 are afinitate mai mare, adică este mai infecțios”.

Barurile și restaurantele se închid în toată Europa din cauza Covid-19
Articolul anterior
Coronavirus: Franţa anunță 26.896 de noi cazuri în 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante