Vrei să ieși învingător în lupta cu virusurile? Iată cum să ai grijă de imunitatea ta și a familiei tale!

Să ai grijă de sănătatea ta este un lucru mereu binevenit, dar mai ales acum, când coronavirusul contagios se răspândește în întreaga lume suficient de repede. Ce trebuie să faci pentru a preveni sau a depăși rapid boala în caz de infectare? Fără îndoială, în loc de panica lipsită de sens, este mult mai bine să începi să ai grijă de imunitatea ta și a familiei tale!

separator

Infecțiile virale respiratorii cauzează cele mai frecvente boli. Conform cercetărilor, un copil care frecventează grădinița se poate îmbolnăvi de până la 6 ori pe an, iar un adult poate face între 2 și 4 episoade de răceală pe parcursul unui an. Gripă, paragripă, rinovirus, adenovirus, coronavirus – există atât de multe tipuri de virusuri ce pot afecta omul și nici un medicament specific pentru combaterea acestora.

Imunitatea organismului este singurul ,,tun” capabil să lupte împotriva infecțiilor virale!  

Cauzele care pot duce la slăbirea activității celulelor imunitare și scăderea rezistenței organismului sunt: oboseala cronică, stresul, alimentația incorectă, somnul insuficient, insuficiența vitaminei D, C, carența de zinc, bolile alergice, fumatul, surplusul de kilograme și obezitatea, diabetul zaharat. La copii, episoadele de răceală se întețesc în perioadele de creștere activă sau când încep adaptarea în colectivități.

Pentru menținerea sănătății organismului avem nevoie de un sistem imunitar puternic. Sistemul imunitar cuprinde totalitatea mecanismelor de apărare ale organismului față de agenții nocivi: microbi (virusuri, bacterii, fungi), radiații, substanțe toxice etc.

Care sunt aliații unui sistem imunitar puternic?

Vitamina C este un puternic antioxidant ce ajută globulele albe din sânge să aibă o durată de viață mai lungă, stimulează producția de interferon, inhibă activitatea acizilor nucleici virali, accelerează vindecarea rănilor și regenerarea țesuturilor.

Și nivelurile scăzute de vitamina D au fost asociate cu un risc crescut de a dezvolta boli respiratorii la adulți și copii.

Zincul este, de asemenea, esențial pentru susținerea multiplicării și activității anticorpilor (potrivit cercetărilor, zincul previne fixarea virusurilor pe mucoasa nazală, reduce numărul de răceli, precum și durata de boală).

Echinaceea este cunoscută drept unul dintre cele mai puternice remedii naturiste cu acțiune imunomodulatoare, antiseptică, depurativă, antifebrilă, antivirală și antibacteriană. Scurtează perioada de convalescență în caz de boală. Acțiunea echinaceei este sporită de asocierea cu vitamina C și zincul.

Propolisul este cunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratamentul sau prevenirea bolilor respiratorii. Un imunostimulator excelent, un antibacterian natural și un cicatrizant activ, propolisul susține activitatea sistemului imunitar, previne și tratează afecțiunile virale și inflamatorii ale căilor respiratorii (dureri în gât, răceli, tuse, faringite, amigdalite, răgușeală), reduce timpul de vindecare.

Ești pregătit să lupți împotriva eventualelor infecții ce pot apărea?

Gama de remedii Propolis – susține imunitatea la adulți și copii. Ajută organismul în lupta cu infecțiile

Ingredientele active imunostimulatoare conținute în gama de suplimente Propolis C® (tinctură de propolis, vitamina C, extract de Echinacea purpurea, Zinc, vitamina D și alte componente) susțin sistemul imunitar în lupta împotriva agenților nocivi și fortifică capacitatea de apărare naturală a organismului.

Produsele din Gama Propolis sunt indicate pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Pot fi administrate și în cazul îmbolnăvirilor (de ex: afecțiuni respiratorii), dar și în perioada de convalescență ca adjuvant.

Propolis C® Echinacea, comprimate de supt

Conține: tinctură de propolis, vitamina C, extract de Echinacea purpurea.

Combinația unică îmbină proprietățile de stimulare a imunității conferite de propolis și echinacea cu cele antioxidante ale vitaminei C, creând un efect imunostimulator potențat.

Propolis C® Echinacea Forte, comprimate de supt

Combinație eficientă ce contribuie la stimularea imunității.

Conține: tinctură de propolis, vitamina C, extract din fructe de soc (Sambucus nigra), extract de echinacea (Echinacea purpurea).

Propolis C® Echinacea Kids, sirop pentru copii

Creste rezistența organismului copiilor. Ingrediente active naturale. Imunostimulator pentru copii. Recomandat pentru funcționarea normală a sistemului imunitar.

Conține: tinctură de propolis, extract de echinacea (Echinacea purpurea), vitamina C.

Propolis C® Imunocomplex, comprimate de supt

Supliment alimentar sub formă de comprimate pentru supt destinat atât adulților, cât și copiilor peste 5 ani pentru susținerea imunității. 4 ingrediente natuale cu efect imunostimulator potențat.

Ingrediente active: vitamina C, tinctură de propolis, Zinc, vitamina D3.

Propolis C® Imunocomplex, sirop pentru copii

Complex de 6 ingrediente naturale care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Efect imunostimulator potențat. Gust plăcut (recomandat de la vârsta de 1 an).

Conține: tinctură de propolis, extract uscat din fructe de soc (Sambucus nigra), extract uscat de Echinacea (Echinacea purpurea), vitamina C, extract uscat din fructe de măceș (Rosa canina), Zinc.

Propolis C® Natural, comprimate de supt

Efect imunostimulator potențat. Acțiune antioxidantă.

Conține: vitamina C, tinctură de propolis.

Propolis C® Raceală și Gripă Adulți, plicuri

Se administrează de la primele simptome de răceală și gripă (după dizolvarea prealabilă în aproximativ 200 ml apă caldă. Gust plăcut de zmeură. Fără zahăr. Poate fi administrat pacienților cu afecțiuni gastrice, hepatice și diabet.

Conține: vitamina C, tinctură de propolis, extract din fructe de soc (Sambucus nigra), extract de echinacea (Echinacea purpurea), extract din fructe de măceș (Rosa canina).

Propolis C® Raceală și Gripă Copii, plicuri

Supliment alimentar pe baza de extracte naturale. Se administrează de la primele simptome de raceală și gripă, la copii cu vârsta de peste 1 an (după dizolvarea prealabilă în aproximativ 150 ml apă caldă).

Avantaje: aport de vitamina C, poate fi asociat cu antiinflamatoare și antipiretice. Fără zahăr. Gust plăcut de zmeură.

Conține: vitamina C, extract din flori de soc (Sambucus nigra), tinctură de propolis, extract de echinacea (Echinacea purpurea), extract din fructe de măceș (Rosa canina).

Dacă simptomele nu se ameliorează în 3-4 zile de la administrare, adresați-vă medicului.

Producător: Fiterman Pharma

Găsiți produsele în toate farmaciile din țară, inclusiv online.

Drama unui bărbat răpus de Covid. Rudele acuză Ministerul Sănătății
Articolul anterior
Săptămâna națională de prevenire a risipei de alimente: sute de oameni au răspuns îndemnului și au donat produse pentru cei nevoiași!
Articolul următor
Alte articole interesante