Zincul și beneficiile sale asupra organismului. De ce nu trebuie să lipsească din dietă

Zincul este un microelement cunoscut pentru efectul său de a combate răceala, mai ales în combinație cu Vitamina C. Totuși, zincul este un element esențial cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, de multe ori ignorate, iar dintre acestea este combaterea cancerului. Află ce rol are zincul în organism și care sunt alimentele bogate în zinc.

separator

Cele mai importante beneficii ale zincului

Organismul are nevoie de zinc, pentru a reuși să ducă la bun sfârșit sarcinile zilnice. Zincul ajută la producția de hormoni, la recuperarea fizică, accelerează imunitatea și îmbunătățește digestia. Este și un factor antiinflamator în boli cronice și cancer.

Zincul este prezent în toate țesuturile și necesar pentru o divizare celulară sănătoasă. În interiorul corpului acționează ca un oxidant, luptând împotriva radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire.

Zincul are un impact puternic și asupra echilibrului hormonal, de aceea, chiar și o carență mică de zinc poate spori riscul de diabet sau infertilitate. Zincul este necesar pentru producția de estrogen și progesteron. Combate diabetul. Echilibrează inclusiv insulina, hormonul principal care reglează zahărul din sânge, așadar este un tratament natural împotriva diabetului.

Este bun pentru sănătatea cardiovasculară. Zincul are grijă de sănătatea vaselor de sânge, combate inflamațiile și reglează tensiunea arterială.

Ajută ficatul. Poate reduce inflamația hepatică și ajută ficatul în procesul său de eliminare a toxinelor.
Stopează căderea părului

Dacă nu ai suficient zinc în organism, e posibil să te confrunți cu stări de rău, oboseală cronică, lipsa concentrării, vindecare grea a rănilor. Copiii, de până la 13 ani, au nevoie de 3 – 8 mg de zinc pe zi (în funcție de vârstă), adolescenții peste 14 ani, de sex masculin – 11 mg/zi, între 14 și 18 ani, sex feminin – 9 mg/zi, peste 19 ani, sex feminin – 8 mg/zi.

Zincul se regăsește și în suplimente, siropuri. Sursele naturale cele mai bogate în zinc sunt: cele cu proteină animală (carne de calitate bună, anumite fructe de mare și lactate (ideal lapte integral și produse lactate organice și nepasteurizate). Zincul este prezent și în cereale sau legume.

Cele mai întâlnite simptome ale deficitului de zinc sunt:

-schimbări de apetit alimentar, inclusiv poftă crescută pentru alimente sărate sau dulci
-modificări de gust și miros
-modificări ale greutății corporale (cu plus sau minus)
-căderea părului
-probleme digestive, inclusiv diaree
-sindromul oboselii cronice
-infertilitate
-probleme hormonale
-imunitate precară
-lipsă de concentrare

Alimentele cele mai bogate în zinc: carnea, năutul, fasolea, mazărea, nucile, caju, semințele de dovleac, iaurtul, carnea de pasăre, ouăle, ciupercile, somonul, cacao, ciocolata neagră.

sursa

Andreea Marin despre curele de detoxifiere: „Am citit, m-am informat și am înțeles că e necesară o resetare a sistemului, pe care orice om îl reprezintă!” 
Articolul anterior
Ne mândrim! 50 de selecții, 7 nominalizări și 6 premii la festivalurile internaționale în 2018, pentru regizorul moldovean Dumitru Grosei
Articolul următor
Alte articole interesante