4 Exerciţii pentru un abdomen de invidiat


Elena Ţurcan,
instructor Unica Sport

Sărbătorile – pe cât sunt de aşteptate, pe atât de periculoase se dovedesc a fi pentru abdomenul plat de altădată.

separator

Pentru ca să eviţi colăceii „gustoşi” din jurul taliei te vor ajuta următoarele exerciţii prezentate de Elena Ţurcan – instructor Unica Sport.

Defineşte-ţi talia

Începe exercițiul în poziție ortostatică. Ține elasticul la spate, o mână la talie și cealaltă flexeaz-o după cap. Extinde elasti

  1. Începe exerciţiul fiind culcată pe spate, picioarele extinse iar braţele extinse deasupra capului.
  2. Din această poziţie, ridică trunchiul de la podea ducând braţele în direcţii opuse lateral, rotind trunchiul într-o direcţie cu flexie concomitentă a piciorului. Revino în poziția inițială și repetă mișcarea rotind trunchiul în partea opusă. Repetă exercițiul de 20 de ori.

Exercițiul antrenează mușchii drepți și oblicii abdominali.


Oblici conturaţi

  1. Începe exerciţiul fiind în poziţia laterală a corpului cu sprijin în antebraţ.
  2. Din această poziţie ridică bazinul de la sol formând o linie dreaptă apoi revino la poziţia iniţială. Repetă mişcarea de 20 de ori după care schimbă poziţia pe cealaltă parte şi reia mişcarea.

Exerciţiul antrenează muşchii oblici abdominali.


Abdomen tonifiat

  1. Începe exerciţiul fiind culcată pe spate cu un picior extins iar celălalt flexat cu talpa la nivelul genunchiului piciorului extins iar braţele sunt extinse pe lângă corp cu palmele sub fesieri.
  2. Prin flexie a piciorului extins, adu ambele picioarele spre trunchi după care revino la poziţia iniţială. Dacă ai muşchii abdominali antrenaţi atunci evită să pui picioarele la sol. Repetă mişcarea de 20 de ori după care schimbă poziţia picioarelor şi reia mişcarea.

Eerciţiul antrenează muşchii drepţi şi oblici abdominali.


Oblici reliefaţi

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică cu picioarele depărtate la nivelul umerilor şi cu braţele unite deasupra capului.
  2. În continuare coboară trunchiul paralel podelei cu  braţele în faţă, apoi concomitent depărtează braţele lateral apoi uneşte iarăşi braţele în faţă şi revino în poziţia iniţială.

Exerciţiul antrenează muşchii spatelui şi oblicii abdominali.

Miss Unica Sport 2012 în vizită la Jurnal TV
Articolul anterior
UNICA la Festivalul Voluntarilor 2012
Articolul următor
Alte articole interesante