Ai grijă de pielea ta atunci când slăbeşti!

Antrenamentele la sală şi alimentaţia corectă te ajută să-ţi conturezi o siluetă armonioasă. Totodată sportul îţi garantează o piele cu aspect sănătos, netedă şi catifelată. În special, trebuie să ai grijă de piele atunci când slăbeşti, deoarece o dată cu schimbarea modului de viaţă, pielea la fel trece printr-un şir de schimbări. Pentru ca sportul să-ţi fie aliat şi pentru a avea o piele ”vie”, e bine să ştii că…

separator
Ai grijă de pielea ta atunci când slăbeşti!

Din păcate atunci când slăbeşti prea rapid, pielea se ofileşte, pierde din elasticitate şi se lasă. Pentru a evita acest tablou este indicat să slăbeşti treptat, ce ar însemna între 500 gr şi un kilogram pe săptămână.

Sportul, pe lângă beneficiile fizice pe care ţi le aduce, este un elixir al tinereţii pentru pielea ta. Datorită sportului care îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, pielea este intens hrănită, îşi recapătă tonusul, luiminozitatea, iar produsele cosmetice de îngrijire sunt mai bine absorbite. Dar cu toate acestea trebuie să ai în vedere şi anumite particularităţi cum ar fi: vârsta, modul de viaţă, deprinderile alimentare, metabolism etc.

Acum însă să-ţi spun cum poţi preveni îmbătrânirea precoce a pielii, căci mai bine e să previi o problemă decât să-i cauţi soluţii. Aşadar:

1. Hidratează-te!

E inutil să-ţi reamintesc de importanţa apei în prevenirea îmbătrânirii pielii. Trebuie doar să respecţi regula de 1,5-2 litri de apă băută per zi şi prima etapă spre strălucire o treci cu bine.

2. Vitamina E

Vitamina E se vinde în farmacii şi e folosită mai ales în prevenirea ridurilor. Adaugă câteva picături de vitamină în crema de zi şi astfel îţi vei proteja pielea de radicalii liberi şi vei încuraja regenerarea celulară. Înainte de somn poţi aplica vitamina E în zona din jurul ochilor şi pe frunte, insistând pe ridurile adânci.

3. Masaj

Masajul este o procedură perfectă de întreţinere a pielii. Pentru ca acesta să-şi aibă efectul scontat, trebuie să ai o consecutivitate în efectuare masajului. Indicat este să-ţi faci câte cinci şedinţe de masaj general în fiecare lună.

4. Uleiuri şi produse de îngrijire a pielii

Vergeturile sunt inevitabile atunci când slăbeşti. Cele mai afectate zone sunt abdomenul, braţele şi coapsele. Deşi nu vei putea preveni apariţia acestora, te asigur că vei putea să le „maschezi”.  Foloseşte cu regularitate! Uleiul de corp după baie. Acesta va hrăni pielea intens, iar tu te vei bucura de un aspect sănătos al acesteia.

Frumuseţea pielii trebuie întreţinută! Tu poţi decide cât timp vei fi posesoarea unui ten luminos şi a unei pieli catifelate.

Text: Rada Baltag

Șocant! Femei însăcinate în sala de forță (foto)
Articolul anterior
Filip Kirkorov – un tată de milioane!
Articolul următor
Alte articole interesante