Cât trebuie să mergi pe jos ca să arzi caloriile și să slăbești?

Mersul pe jos este una din cele mai simple modalități de a face mișcare. Numărul de calorii pe care le poate arde un om în timpul mersului pe jos depind de greutatea corporală, ritmul de mers și distanța parcursă. Mersul pe jos reprezintă unul dintre lucrurile pe care le poți face pentru a slabi 40 de kilograme în decurs de un an fără a ține dietă.

separator

În medie, un om care merge într-un ritm de 7 kilometri pe ora (un ritm obișnuit), poate arde aproximativ 400 de calorii pe oră. De exemplu, dacă te hotărășți să mergi pe jos încă 5 kilometri, vei arde un plus de 300 de calorii pe zi. Bineînțeles că nu este neapărat nevoie să mergi zilnic pe jos 7 kilometri.

Pentru a pierde în greutate, o persoană trebuie să facă, în medie, aproximativ 2.000 de pași pe 1.6 kilometri, ceea ce echivalează cu arderea a aproximativ 100 de calorii.

Pentru a slabi 0,5 kg pe săptămâna este nevoie să faci 10.000 de pași pe durata unei zile.

Dacă ți se par mulți 10.000 de pași, iată câteva idei privind modalitățile în care poți include exercițiile de mers pe parcursul unei zile:

-Coboară din autobuz cu o stație mai devreme și parcurge restul distanței către casă sau către serviciu pe jos.

-Parchează-ți mașină mai departe de locul unde trebuie să ajungi și parcurge distanță rămasă pe jos.

-Mergi pe jos până la locul de muncă, în loc să iei autobuzul sau să mergi cu mașînă.

-Mergi pe scări în loc să chemi liftul.

Până și cei mai împătimiți adepți ai mersului pe jos se pot plictisi la un moment dat de planul lor de mișcare, dar lucrurile se schimbă atunci când ai pe cineva lângă tine. Pentru a face lucrurile mai interesante, schimbă planul de mers pe jos în orice mod dorești.

Atunci când mersul pe jos, este important să menții bărbia sus, să privești drept înainte la o distanță de aproximativ 5 metri, să menții pașii mari, și să încordezi musculatura abdominală și mușchii fesieri.

Acest stil de mers pe jos te va ajută să obții beneficii maxime de pe urma activității fizice. Cel mai bine este să începi să mergi pe jos doar trei zile pe săptămâna timp de 15 până la 20 de minute. Apoi poți crește treptat frecvența de mers până când ajungi să te plimbi între 30-60 de minute pe zi, aproape în fiecare zi a săptămânii.

Exercițiile fizice de intensitate moderată se numără printre cele mai bune metode de a pierde în greutate. Acestea reprezintă, de asemenea, unul dintre lucrurile pe care le poți face pentru a slabi 40 de kilograme în decurs de un an fără a ține dietă. Succes!

sursa

Un bărbat din capitală a aruncat zece camioane de gunoi direct pe un teren agricol
Articolul anterior
Adorabil! Fiul ducilor de Sussex, în vârstă de 4 luni, a atras toată atenţia în turneul din Africa
Articolul următor
Alte articole interesante