Ce ar trebui să mănânci înainte și după ce mergi la sală

Aceste alimente sunt sănăoase și trebuie să le consumi înainte de sală, pentru a-ți stăpâni foamea, celelalte trebuie să le mănânci după antrenament, pentru a te putea reface.

separator

Iată ce trebuie să consumi înainte de sală:

Banane –  pe care să le consumi în drum spre sala de fitness. Sunt ușor de digerat, iar potasiul ajută la funcționarea mușchilor.
Ovăz – un bol de ovăz îți menține energia datorită fibrelor care eliberează treptat carbohidrații în sânge.
Iaurt și granola – optează pentru un iaurt bogat în grăsimi cu granola fără zahăr și fructe proaspete pentru o doză de proteine. Dacă preferi să prepari gustările acasă, poți face mini-brioșe din granola cu fructe și iaurt.
Curcan în lipie – cu doua ore înainte să începi exercițiile, trebuie să consumi o gustare care să combine carbohidrați, grăsimi și proteine. O lipie din grâu integral în care să adaugi curcan fără grăsimi, humus și legume (precum avocado) este o variantă ideală pentru tine.
Sos de mere – cu 30 de minute înainte să începi programul, sosul de mere este o gustare bogată în fibre care îți vor menține ridicat nivelul zahărului din sânge.
Baton din fructe și nuci – fructele uscate conțin carbohidrați care îți dau energie și sunt usor de digerat, iar nucile, precum alunele, fisticul, migdalele, etc) îți oferă cantitatea necesară de fibre și proteine.Iar după antrenamente trebuie mănânci următoarele alimente:

Cereale – un bol de cereale cu lapte fără grăsimi este perfect pentru gustarea de după antrenament. Chiar și dulciurile sunt acceptate în acest caz – îți vor menține nivelul insulinei și vor ajuta la refacerea mușchilor astfel încât să te poți reapuca de treabă curând.
Covrig – un covrig bogat în cereale integrale este recompensa pe care o meriți. Mușchii tăi și-au câștigat acești carbohidrați, iar puțin unt de arahide și jeleu îți vor oferi proteinele și zahărul de care ai nevoie.
Brânza de vacă – această gustare nu conține carbohidrați și este bogată în proteine – perfectă pentru pierderea în greutate și formarea mușchilor. De asemenea, te ajută să îți controlezi pofta de mâncare.
Morcovi și humus – După ce depui efort, corpul tău are nevoie de combustibil pentru a se recupera în totalitate. Câțiva morcovi baby și 2 linguri de humus asigură proteinele necesare pentru a-ți oferi energie.
Păstăi – Desfa câteva păstăi și consumă boabele de soia pentru un impuls de fibre și proteine fără multe grăsimi. Păstăile conțin acizi grași ce reduc colesterolul din sânge.

Ai grijă de tine și de silueta ta!

Sursa

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 13 kilograme: „Simt că am întinerit, asta face pierderea în greutate”

Andreea Marin surprinde pe toată lumea și la vârsta de 49 de ani reușește să aibă o siluetă de invidiat.

Andreea Marin a slăbit 13 kilograme după o dietă simplă. Vedeta are grijă de sănătatea sa și face și multă mișcare.

„Într-adevăr, chiar simt că am întinerit, pentru că asta face pierderea în greutate. În această vară am pierdut 13 kg până în acest moment și îmi doresc să mai pierd câteva ca să ajung așa, ca în liceu.  

Așa că iată călătoria în timp în sens invers este posibilă. Într-adevăr, și tenul arată mult mai bine, cheful de viață, totul se schimbă atunci când ești din nou în echilibru’, a declarat Andreea Marin, potrivit www.kfetele.ro.

„Mă bucur foarte mult. Am făcut asta cu ajutorul unei diete corecte și cu ajutorul unui specialist, pe care o vedeți adesea la televizor, pentru că are multe rezultate remarcabile, așa că am mulțumit poate și constituției mele destul de bune. Am 49 de ani însă, se ține bine bătrânica.

Și am grijă să fac mișcare. Nu există secrete cu adevărat. Există până la urmă voință și a fi alături, a accepta alături de tine oameni buni în viața ta, care te învață ceea ce poate că știai odată, dar ai uitat, lecția echilibrului’, a mai spus vedeta.

„Mi se pare extrem de relevant ca la o masă să ai un singur fel. Mănâncă ce-ți place, o supă cremă bună, ceva cu puține ingrediente, cât mai curat, ai grijă să ai legume, salată, mult verde în farfurie, nu să facem un amestec.

Eu nu simt deloc că aș pica din picioare, deși merg pe 10 kilograme pierdute, mănânc normal, timp de două ori pe săptămână fac și niște proceduri, nu mai am mult de slăbit, nu am nevoie, însă există și persoane pentru care sănătatea este sub semnul întrebării’, spunea Andreea Marin în urmă cu ceva vreme.

„Eu de sărbători nu țin diete, îmi ofer plăcerile culinare ce țin de tradiție, mă bucur de ele, dar după ce trec acele zile, echilibrez printr-o dietă sănătoasă, pe care o verific, dacă e nouă, cu medicul nutriționist, nu fac experimente auzite prin vecini, îți poți pune sănătatea în pericol astfel.

În prezent, din ianuarie, am început o dietă scandinavă numită NUPO – prescurtarea de la Nutritional Power, pentru că e o dietă foarte bogată în nutrienți, minerale, vitamine, fibre, proteine, deși este săracă în calorii, dar cu o mare varietate de feluri de mâncare gustoase ce se pregătesc rapid, în 2 până la 4 minute, și astfel e ușor de urmat.

Ea a fost inventată de un om de știință, medic cu reputație în domeniul obezității din Danemarca, acum 41 de ani, a trecut așadar testul timpului și peste 200 de milioane de porții dietetice din acest program au fost consumate în acest timp de către europeni, asiatici, australieni, oameni care fie își doreau să slăbească, fie să se mențină, fie își doreau echilibrarea corpului și prevenția. Conține mâncăruri solide (de exemplu, coucous, risotto, chili fără carne), supe variate care pot conține și carne, dar și numai vegetale, o mulțime de shake-uri gustoase din plante și fructe aromate, dar și dulciuri fără zahăr, cu un îndulcitor pe bază de porumb”, spunea Andreea Marin.

Denumire: Puterea motivației în procesul de slăbire!

Pornirea într-o călătorie de slăbire poate fi o experiență provocatoare și transformatoare. În timp ce călătoria poate veni cu o parte echitabilă de obstacole, un element cheie care poate face toată diferența este motivația. În acest articol, vom explora importanța motivației în călătoria dvs. de slăbire și vom oferi strategii pentru a menține această motivație aprinsă.

  1. Stabilirea obiectivelor clare

Primul pas în valorificarea motivației pentru călătoria dvs. de pierdere în greutate este să vă stabiliți obiective clare și realiste. Având o țintă bine definită, îți oferă ceva pentru care să te străduiești, făcându-ți eforturile cu scop și concentrate. În loc de obiective vagi precum „slăbirea”, luați în considerare obiective specifice și măsurabile, cum ar fi „slăbirea de 10 kilograme în trei luni” sau „a alerga 5 km în șase săptămâni”. Aceste ținte clare pot acționa ca motivatori puternici.

  1. Sărbătorind victoriile mici

În călătoria dvs. de pierdere în greutate, este esențial să recunoașteți și să sărbătoriți micile victorii de-a lungul drumului. Aceste victorii ar putea fi la fel de simple ca alegerea constantă a unor opțiuni alimentare mai sănătoase, finalizarea unui antrenament provocator sau rezistența impulsului de a se răsfăța cu gustări nesănătoase. Sărbătorirea acestor realizări nu numai că vă sporește motivația, ci și întărește comportamentul pozitiv.

  1. Căutarea inspirație

Căutarea inspirației de la alții care au trecut cu succes printr-o călătorie similară de pierdere în greutate poate oferi un impuls extraordinar de motivație. Fie că este vorba despre citirea istoriilor de succes, urmărirea unor conturi inspiraționale de rețele sociale sau alăturarea unor comunități online, conectarea cu persoane care au aceleași idei poate oferi încurajare, sfaturi și un sentiment de apartenență.

  1. Stabilirea unui sistem de suport

A te înconjura de o rețea de susținere poate schimba jocul în menținerea motivației. Împărtășiți-vă obiectivele cu cei dragi care vă pot oferi încurajare și înțelegere. Dacă este posibil, implică prietenii sau membrii familiei în alegerile tale de viață sănătoase, făcând acest lucru un efort colectiv.

Motivația este forța motrice care alimentează călătoria ta de pierdere în greutate. Prin stabilirea unor obiective clare, vizualizarea succesului, sărbătorind micile victorii, rămâi responsabil, căutând inspirație, exersând autocompasiunea și stabilind un sistem de sprijin, vă puteți menține nivelul ridicat de motivație pe tot parcursul călătoriei. Amintiți-vă că motivația poate scădea și curge, dar cu strategiile potrivite și o mentalitate rezistentă, puteți rămâne pe drumul cel bun și vă puteți atinge obiectivele de pierdere în greutate, bucurându-vă în același timp de o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Suntem aici să te ajutăm, accesează link-ul și solicită o consultație cu unul din ambasadorii noștri!

Merită să ținem foame ca să slăbim? Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Slăbitul nu este un proces ușor. Topirea kilogramelor în plus necesită mult efort, ambiție și dorință de rând cu reducerea numărului de calorii ingerate, adoptarea unui regim alimentar rațional și practicarea tipurilor de exerciții fizice care ard grăsimi.

Unde se duce grăsimea din interior, viscerală, sau cea de sub piele – când se duce? Merită să ținem foame ca să slăbim? Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă răspuns la câteva întrebări curioase.

,,Când lipsește mâncarea, avem rezerve de glucoză în ficat și mușchi. Primul lucru care este scos la bătaie este această glucoză. Sunt cam, aș spune, 600 de grame. Ea, glucoza, asta este o formă apoasă, se numește glicogen.

Este legată, fiecare moleculă, de patru molecule de apă.

De 600 de grame legate de patru molecule de apă înseamnă cam 2,5 kg pe cântar, pe care noi le pierdem în primele 2-3 zile de înfometare.

Foarte multe persoane sunt fericite de cura de slăbire pe care au început-o, pline de entuziasm, pentru că văd rezultate imediat.

În momentul în care scoatem, mai ales zahărul și făinoasele din dietă, se pierde și glicogenul din ficat și din mușchi. Și ce să vezi? În 3 zile slăbim 3 kg. Avem impresia că funcționează. Totul este ușor.

Ei bine, nici măcar un grand de grăsime nu s-a topit până în momentul ăsta.

De ce spun asta? Pentru că majoritatea curelor de slăbire se termină după 3 zile, ca orice minune. Omul zice lasă că mă mai apuc și altădată. Acuma am poftă de ceva bun.

Dacă noi în continuare aducem foarte puțină mâncare din exterior, atunci, organismul – vrea, nu vrea – trebuie să mențină glicemia și să dea combustibil celulelor.

Și de unde ia combustia? Abia aici intră la bătaie, să spunem așa, se apelează la rezervele de grăsime din organism.

Ficatul este acest organ extraordinar care știe să transforme grăsimea de rezervă în glucoză și s-o trimită în tot corpul. Dar nu doar grăsimea o ia, ci din păcate ia și proteinele din mușchi. Deci nu vă așteptați atunci când vedeți pe cântar kilogramele pierdute că sunt doar din grăsime? Aș spune din contră.

Grăsimea se duce ultima, adică organismul, pentru că așa consideră el că rezervele de grăsime sunt esențiale pentru supraviețuire, organismul preferă să topească mușchii și să mai păstreze un pic grăsimea.

Slăbitul este nenatural, nesănătos. Dar, culmea, un organism care are un număr de kilograme așa cum trebuie, care este normoponderal, este mai sănătos.

Deci, pe moment, chiar dacă slăbitul este nesănătos, rezultatele lui ne aduc un plus de sănătate.

Merită să facem foamea (adică să reducem numărul de calorii ingerate) pentru o siluetă care să fie în normele corecte medicale”, afirmă medicul nutriționist.

sursa

O rețetă perfectă de milkshake recomandată de Mimi Kirk, cel mai cunoscut chef raw vegan
Articolul anterior
Concert extraordinar cu participarea mai multor celebrități, la cea de-a V-a ediție a Galei Generozității!
Articolul următor