Cum să îți accelerezi metabolismul și să-ți menții silueta după vârsta de 50 de ani?

Odată cu avansarea în vârstă poate deveni din ce în ce mai dificil să îți menții greutatea, iar acest lucru se poate întâmpla din cauza că metabolismul încetinește odată cu procesul natural de îmbătrânire. Potrivit oamenilor de știință americani, după ce depășim vârstă de 20 de ani, cu fiecare 10 ani care trec, organismul arde cu 150 de calorii mai puțin în fiecare zi.

separator
Astfel, metabolismul încetinește treptat. Specialiștii au observat că, după vârstă de 50 de ani, avem tendința să câștigăm cel puțin 1 kilogram în plus pe an.

Există, însă, câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține metabolismul accelerat în ciuda trecerii anilor.

Lucrează-ți musculatura
Pierderea masei musculare este principalul factor care contribuie la încetinirea metabolismului. Așadar, antrenează mai intens grupele de mușchi, astfel încât să combați acest efect al îmbătrânirii. Nu renunța la sport!

Fii mai activ, în general
Un stil de viață mai activ în fiecare zi are un impact intens asupra metabolismului, la fel ca o ora de exerciții intense practicate o dată sau de două ori pe săptămâna. Renunta, deci, la lift în favoarea scărilor, mergi mai mult pe jos, joacă-te cu nepoțeii, nu mai folosi mașină sau mijloacele de transport în comun pe distanțe scurte și vei stimula astfel arderile.

Programează-ți antrenamentele
Specialiștii recomandă să încorporăm activitatea fizică atât în rutină de dimineață, cât și în cea de seară. Așa cum antrenamentul de dimineață îți stimulează metabolismul la început de zi, cel de seară împiedică metabolismul să încetinească.

Mănâncă proteine
Echilibrează alimentația asociind carnea cu legume din belșug și mai înlocuiește uneori proteinele de origine animală cu cele din surse vegetale precum fasolea, broccoli sau mazărea.

Nu renunța la nicio masă principala din zi
Mâncând la aceleași ore și evitând înfometarea, vei reuși să îți menții metablismul alert. Masă de dimineață este în mod deosebit importantă – dacă sări peste ea, metabolismul va rămâne „adormit” pentru o perioada mai îndelungată. O femeie de peste 50 de ani cu un stil de viață activ are nevoie de 2000, maximum 2200 de calorii pentru a-și menține greutatea, în timp ce un bărbat de aceeași vârstă, la fel de activ, are nevoie de 2400 – 2800 de calorii.

Cu cât eșți mai puțin activ, cu atât mai mic este numărul de calorii de care ai nevoie. Umple-ți farfuria cu alimente cu densitate calorică mică, precum legumele, fructele, produsele lactate sărace în grăsimi și carnea slabă.

Hidratează-te
Nu neglija hidratarea organismului, întrucât este extrem de importantă atunci când vine vorba despre menținerea metabolismului alert și arderea caloriilor.

foto: shutterstock

sursa

Moldoveanca Anastasia Nichita a devenit vicecampioană mondială Under 23
Articolul anterior
„Încalță un copil pentru iarnă” – oferă căldură în cadrul campaniei de caritate!
Articolul următor
Alte articole interesante