Cum să nu te îngrași de Sărbători. 10 reguli importante!

Sărbătorile bat la ușă. În sânul familiei, alături de cei dragi, în jurul meselor pline de bunătăți, riscul tentațiilor culinare este adesea greu de evitat. Acest lucru poate pune în pericol silueta, mai ales în cazul persoanelor cu tendință rapidă la îngrășare. Află mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să îți menții starea de bine pe tot parcursul acestor zile.

separator

1. Încearcă să nu exagerezi

Mâncarea tradițională de sărbători este bogată în grăsimi și calorii, iar ficatul și stomacul vor fi suprasolicitați. Recomandarea este să alegi două feluri pentru o masă, suficiente pentru senzaţia de saţietate.

2. Gătește sănătos

A găti sănătos este o necesitate. În acest sens poți să utilizezi cuptorul pentru a prepara carnea, în loc să o prăjejști. Folosește sosul de iaurt în loc de cel de maioneză. Utilizează condimente naturale pentru a oferi savoare bucatelor.

3. Mănâncă lent și savurează fiecare înghițitură

Este important să simți gustul mâncării, mestecând încet, savurând fiecare bucățică, până apare senzația ușoară de sațietate. Beneficiul important este senzaţia de bine, nu de “prea-plin”, care creează starea de disconfort.

4. Alimente bogate în fibre

Legumele și cerealele integrale abundă în fibre. Pe lângă carnea slabă bogată în proteine este potrivit să consumi și legume. O salată alături de carne îmbunătățește digestia și previne depozitarea grăsimilor.

5. Ce faci cu desertul?

La masa de sărbători, desertul poate fi cel mai greu de ocolit. Chiar dacă ești la cura de slăbire, desertul nu este interzis, poți să guști din el. Încearcă sa aplici „regula celor trei mușcături”: vei avea o prima mușcătură delicioasă, o a doua satisfăcătoare și o a treia care te va sătura.

6. Nu lua mese târzii

Cine se ia cu 3 ore înainte să mergi la culcare. Stomacul plin în timpul somunului nu poate digera corespunzător alimentele, ceea ce duce la indigestie și burtă umflată.

7. Mișcarea face bine

Chiar dacă în vacanță este mai mică tendinţa de a ieşi în aer liber, sunt foarte multe video-uri cu exerciţii pe care le poți face acasă. Persoanele active, care au deja un program sportiv de urmat, este bine să nu îl întrerupă brusc. Este important să se facă mișcare, indiferent că mergi la sală sau rămâi acasă. Acest lucru te va menține în formă.

8. Gimnastica de dimineață

Potrivit mai multor studii, exercițiile fizice de dimineață aduc o stare de bine pentru întreaga zi. Cercetătorii au constatat că, atunci când femeile fac exerciții fizice dimineața, rezistă tentației de a mânca mai mult decât atunci când nu fac sport dimineața. Acest lucru este valabil și în timpul vacanțelor.

9. Nu fi stresată de îngrășare

În timpul Sărbătorilor este bine să nu îți stresezi organismul cu gândul la teama că vei adăuga kilograme în plus. Este bine să îți urmezi același stil sănătos de viață și să nu faci decalaje și schimbări bruște nedorite.

10. Hidratează-te corespunzător

Există riscul ca atunci când consumi puține lichide să simți totodată creșterea poftei de mâncare. Hidratarea adecvată a corpului stabilizează apetitul și contribuie la o mai bună ardere a caloriilor în timpul efortului fizic.

Ana Munteanu va rămâne la Chișinău. Iată ce a declarat artista revenită acasa!
Articolul anterior
Lista localităților care vor râmâne fără lumină în ajunul revelionului
Articolul următor
Alte articole interesante