Cum să reglezi un dezechilibru hormonal în mod natural

Hormonii influențează atât sănătatea fizică, cât și cea mentală, starea de spirit, creșterea în greutate, precum și stările de neliniște. Oricând observi anumite schimbări la nivelul corpului tău este bine să consulți un medic. Între timp însă poți face câteva schimbări în alimentație și stilul tău de viață, iar rezultatele le vei simți imediat.

separator
1. Mănâncă grăsimi bune

Grăsimea este importantă în producție hormonilor, așadar nu ar trebui să alegi produse slabe în grăsimi, ci să le alegi pe cele potrivite. Gătește cu produse care au grăsimi sănătoase și asigura-te că adaugi și surse de omega-3 precum somon, avocado și migdale.

2. Renunță la zahărul rafinat

Știm, este dificil, însă dacă conștientizezi cât de importantă este alimentația pentru sănătatea ta, vei renunta la aceste produse, deoarece cresc nivelul de estrogen. Practic, toate dulciurile constituie un pericol, chiar și iaurtul cu arome sau sosurile pentru salate cu grăsimi hidrogenate.

3. Asigura aportul suficient de vitamina C

Vitamina C este importantă pentru producerea de progesteron, un alt hormon care ajută la reglarea estrogenului în corp. Poți consumă citrice, ardei gras, fructe de pădure sau legume verzi.

4. Consumă mai multe fibre

Alimentele bogate în fibre, precum cerealele integrale, tărâțea de grâu, fructele uscate, reglează funcția tractului intestinal și reduc depozitele de grăsime din organism.

5. Schimbă-ți stilul de viață

Niciun medicament sau remediu pe lume nu te va ajuta să normalizezi funcțiile organismului dacă nu îți vei schimba stilul de viață. Dacă ai un stil de viață sedentar este momentul să faci o schimbare radicală. E posibil să nu reușești chiar de la început să mergi zilnic la sală. În acest caz, poți începe cu un antrenament ușor de acasă. Încearcă și pilates, yoga și vei vedea schimbări în scurt timp.

25 de lucruri uimitoare despre fiecare dintre noi
Articolul anterior
Acestor cinci zodii nonconformiste nu le pasă ce cred ceilalți
Articolul următor
Alte articole interesante