Cum te alimentezi când practici antrenamente după metoda Unica!

Sport, viaţă, frumuseţe, forme suple – toate acestea se atribuie antrenamentului după metoda Unica. Pe lângă practicarea unor exerciţii special create pentru modelarea siluetei, antrenamentele după metoda Unica

separator
 te ajută să-ţi formezi şi anumite deprinderi alimentare sănătoase.  În cele ce urmează îți voi răspunde la întrebarea: Cum trebuie să te alimentezi înainte de a veni la un antrenament după metoda Unica?  

Desigur  cunoşti regula de aur pe care trebuie să o respecţi, indiferent de practici sau nu sportul: timp de o zi trebuie să ai 3 mese de bază şi 2 mese secundare, iar seara cu 4-5 ore înainte de somn trebuie să eviți orice repriză alimentară. Aceasta este formula ideală, care asigură organismului tău cantitatea necesară de kcalorii, pentru ca tu să ai forţă pe tot parcursul zilei şi pentru a nu adăuga kilograme în plus. Totuși, atunci când frecventezi antrenamentele după metoda Unica, descoperi noi reguli de alimentație care cu timpul trebuie să-ți devină prietene, pentru a obține rezultatul la care te aștepți.

Antrenamentele după metoda Unica– alimentație

Antrenamentele după metoda Unica, sunt o ramificație relativ nouă în lumea sportului.

Dacă deja practici acest gen de sport, sunt sigură că ai aflat că trebuie să preferi  fructele, legumele și cerealele. Acestea fac parte din grupa glucidelor, ceea ce înseamnă că îți asigură energia pe care o arzi în timpul antrenamentelor. Deseori te întrebi, de ce contrar tuturor sfaturilor specialiștilor care recomandă proteine înainte de antrenament, în cazul antrenamentelor după metoda Unica ești sfătuită să te abții de la consumul acestora, cu  5 ore până la antrenament. Să începem de la ceea că proteina este material plastic ce răspunde de mărirea, creșterea și dezvoltarea în cazul nostru a masei musculare. Ceea ce contravine filosofiei antrenamentelor după metoda Unica, ce se axează pe modelarea formelor și exprimarea feminității. De aceea, poți mânca proteină înainte de a merge la antrenament, dacă destinația ta, este sala de forță unde accentul se pune pe evidențierea musculaturii. Așadar, la baza alimentației sunt fructele, legumele și cerealele. În ziua antrenamentului, este de preferat să te abții total de la consumul proteinelor (carne, ou, lapte, iaurt, brânză…) și să consumi doar salate sau legume (la grătar, pe aburi, fierte). O astfel de alimentație drastică este specifică doar zilei în care vii la antrenament. În celelalte zile poți consuma proteina în prima jumătate, iar pe parcursul zile te conduci după regula de bază a alimentației.

Dulcele este o altă categorie deosebită. Torta, ciocolata cu lapte, napolitanele și produsele de patiserie sunt tabu. Le poți înlocui în orice moment cu fructe uscate dulci sau o linguriță de miere de albini.

Tot ce am descris până aici sunt doar niște reguli de alimentație generale. Avantajul pe care îl ai fiind clientă a unei săli Unica Sport, este că în orice moment poți apela la instructorul tău, care te va îndruma spre un mod de viață sănătos și îți va oferi posibilitatea de ați face un program de alimentație individual care va fi întocmit de un nutriționist.

Text: Rada Baltag

Ioana Căpraru: „Nu m-am supărat pe colegi că au venit cu mare întârziere la aniversare!”
Articolul anterior
Cea mai urâtă femeie din lume a devenit o scriitoare de succes
Articolul următor
Alte articole interesante