10 secrete pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Grăsimea din jurul taliei și zona abdomenului este extrem de inestetică pentru o femeie, acesta ar putea fi catalogată drept unul dintre cei mai mari inamici ai frumuseții, dar și ai sănătății. Deși nu este ușor să slăbești în zona abdomenului, cu mult curaj și perseverență acest lucru este posibil, iar rezultatul își merită efortul de fiecare dată. Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă, iată câteva strategii pe care să le pui în aplicare:

separator

1. Mănâncă ouă la micul dejun

Specialiștii sugerează să consumi ouă la micul dejun pentru a arde grăsimea de pe burtă. Sună ciudat, dar studiile au dovedit că acest lucru funcționează.

2. Bea apă pentru un metabolism bun

Consumul suficient de apă te ajută să arzi caloriile în exces. Dacă bei minim doi litri de apă pe zi îți va fi mai ușor să slăbești și să drenezi grăsimile din organism.

3. Dacă vrei să slăbești, mănâncă încet

A mânca încet e un alt mod bun de a reduce grăsimea de pe burtă. Dacă mănânci mai încet vei consuma și mai puține calorii decât atunci când mănânci pe fugă.

4. Limitează consumul de carbohidrați

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă și să pierzi în greutate, redu cantitatea de carbohidrați pe care o consumi zilnic.

5. Include gustările în meniu

Mai multe cercetări au arătat că introducerea gustărilor, care pot fi alune, nuci, migdale, semințe de floarea-soarelui, un fruct, iaurt, între mesele principale contribuie la eliminarea senzației de foame și stimulează mai bine arderea caloriilor.

6. Pune accent pe fibre

Asigură-te că mănânci multe fibre. Într-un studiu din 2011, s-a dovedit că cei care au crescut cantitatea de fibre solubile consumate cu 10 grame pe zi (echivalentul a două mere mici sau al unei cești de mazăre) au slăbit în zona abdomenului în proporție de 3.7% după cinci ani.

7. Nu te opri niciodată din mișcare!

Grăsimea se predă destul de ușor dacă te dedici exercițiilor aerobice. Arde caloriile alergând, mergând pe jos, mergând cu bicicleta, înotând – orice activitate care să-ți mărească ritmul inimii. Acestea te vor ajuta mult mai bine decât antrenamentul de forță.

8. Yoga

Femeile la menopauză înscrise într-un studiu din 2012 care au făcut yoga timp de 16 săptămâni au slăbit semnificativ în zona abdomenului. Dacă nu te atrage yoga prea tare, poți să încerci orice exercițiu de relaxare. Ideea e să cobori nivelul cortizolului, hormonul de stres legat de grăsimea abdominală.

9. Dormi bine

Dacă dormi cinci ore sau chiar mai puțin pe noapte o să te îngrași în zona abdomenului. Pentru a slăbi, ideal ar fi să dormi 8 ore pe noapte.

10. Nu dormi până târziu în weekend

Femeile care merg la culcare și se trezesc în același interval orar în fiecare zi au mai puțină grăsime corporală, potrivit unui studiu de la Brigham Young University. Obiceiurile haotice de somn îți dau ceasul intern peste cap, ceea ce îți face corpul să secrete hormoni care depozitează grăsimea, precum cortizolul.

sursa

La mulți ani! Olga Manciu este astăzi omagiată
Articolul anterior
Cele 6 motive care demonstrează de ce oamenii au nevoie de atingeri
Articolul următor
Alte articole interesante