4 minciuni care nu te lasă să slăbești!

Femeile care au kilograme în plus și nu le dau jos, au tendința să mintă. Ori că se simt mai bine plinuțe, ori că sportul nu le ajută, ori că genetica e de vină. Toate aceste minciuni doar pentru că nu au voință. Iată care sunt cele mai frecvente amăgeli în rândul femeilor mai puțin slabe!

separator

Nu îmi place mâncarea sănătoasă

Oamenii obișnuiesc să respingă un aliment fără să îl guste. Este recomandat să încerci de zece ori o mâncare până să decizi dacă îți place sau nu. Ca să îți obișnuiești papilele cu ceva sănătos, încearcă – pentru început – să îl combini cu ceva ce mânânci de fel. Treptat crește cantitatea de “sănătos” și te vei trezi că te-ai obișnuit cu gustul. Ai mai scăpat de o problemă!

E genetic

Da, există o legătură între genetică și obezitate. Dar, cel mai adesea, stilul de viață bate genetica. Dacă mama ta e supraponderală și tu ești la fel, nu înseamnă că ai moștenit, neapărat, de la ea. Înseamnă că aveți obiceiuri alimentare proaste în familie.

Arăt mai bine plinuță

Da, e vital să te simți bine în pielea ta, să te accepți așa cum ești. Dar dacă indicele de masă corporală (IMC) îți arată că ești supraponderală sau obeză, trebuie să faci ceva: e sănătatea ta în joc. Viața ta. Menținerea unui IMC de peste 30 sau o talie de peste 90 de cm la femei și de peste 102 la bărbați este un semn clar al unui risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și nu numai. Dacă scapi de 10% din masa corporală te ajută să scazi nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale. Și chiar dacă nu slăbești, sportul și mâncatul sănătos vor scădea riscurile de a dezvolta bolile mai sus enumerate.

Sar peste micul dejun=mai puține calorii azi

Dacă sari peste mese ca să consumi mai puține calorii, nu te ajută să scapi și de kilograme. Mai târziu ți se va face mult mai foame decât ar trebui, așa că vei recupera cu spor și deodată și masa pierdută.

sursa

Sunt miliardari, dar poartă aceleași haine zi de zi. De ce?!
Articolul anterior
Sora Jannei Friske cere să-și vadă nepotul!
Articolul următor
Alte articole interesante