4 paşi pe care să îi urmezi ca să nu te îngraşi toamna asta!

Odată cu venirea toamnei, metabolismul începe să se pregătească pentru lunile reci, iar corpul stochează mai multe grăsimi, motiv pentru care ne putem trezi cu kilograme în plus mai repede decât ne-am aştepta. Ce putem face în aşa caz?

separator

s823927708194668244_p11_i1_w350Potrivit un studiu coordonat de nutriţionista Sue Rose, lunile în care ne îngrăşăm cel mai tare sunt septembrie şi decembrie. Explicaţia este că în luna septembrie zilele se scurtează, începem să petrecem mai mult timp în spaţii închise, iar pofta de mâncare sporeşte.

Pentru decembrie – explicaţia e şi mai simplă, sărbătorile de iarnă vin mereu cu multe feluri de mâncare ce ne tentează la fiecare pas.

Nutriţionista enumeră patru paşi pe care trebuie să-i faci ca să eviţi să te îngraşi toamna:

fdb_1444083958_lead_800x600_162811. Proteine la fiecare masă

Atunci când mesele principale conţin proteine şi legume, nu trebuie să îţi faci griji că vei avea foame la puţin timp după masă. De asemenea, proteinele ajută să avem un metabolism mai activ, proteinele se găsesc în peşte, fructe de mare, carne slabă, fasole, linte, năut, tofu, ouă, nuci şi produse lactate.

2. Adio, placinte!

Sezonul cu cele mai multe plăcinte este toamna când pieţele sunt pline de dovleci, mere şi tot felul de alte fructe. Dacă găseşti alternative mai puţin calorice la plăcinte, de exemplu dovleac copt la cuptor cu scorţişoară, atunci riscul de a lua în greutate este mai mic.

3. Farfurii mai mici pentru mâncare

Studiile arată că, atunci când mâncăm din farfurii mai mici tindem să consumăm mai puţină mâncare la masă, aproximativ cu 30%. O idee bună este să umpli farfuria pe jumătate cu verdeţuri şi legume, iar cealaltă jumătate să o rezervi pentru felul principal.

Perfect female body4. Un nou abonament la sală!

Dacă vara ai cam renunţat la mersul la sală, toamna este un anotimp tocmai bun pentru a-ţi face un abonament nou. Cele mai relaxante cursuri sunt cele aerobice, zumba, pilates, yoga, exerciţiile cardio. Acestea nu sunt deloc plictisitoare şi te ajută să te ţii de sală.

sursa

Gala Generozității la cea de-a 3-a ediție! Chișinăuienii s-au adunat pentru a susține o cauză nobilă!
Articolul anterior
Moș Zaharia lansează campania faptelor bune – „Dulce dai, dulce ai”!
Articolul următor
Alte articole interesante