Alungă depresia prin transpiraţie!

Din cauza schimbărilor de temperaturi şi trecerea la alt fus orar, în organismul uman au loc diverse transformări. În unele cazuri, aceste schimbări declanşează stări de apatie, oboseală, într-un cuvânt: depresie.

separator
slider

Ce-nu-stiai-despre-transpiratieCercetătorii de la o universitate din SUA, au rugat 40 de femei care sufereau de depresie să practice sporturi aerobe. Acestea trebuiau zilnic cu o durată de o oră să se antreneze timp de 8 săptămâni. În paralel cu ”sportivele” erau monitorizate alte 40 de femei care aveau aceleași simptome ale depresiei, dar care erau sedentare.

În urma experimentului s-a demonstrat că femeile care practică sport sunt mai rezistente stresului și mult mai stabile emoțional. Această schimbare se datorează faptului că în timpul exercițiilor fizice, odată cu transpirația care elimină toxinele din organism, concomitent se petrec și alte procese cum ar fi: eliminarea endorfinelor și a adrenalinei, îmbunătățirea circulației sanguine și scăderea hormonului stresului: cortizol.

Rezultatele se mențin pe termen lung, doar dacă mișcarea se practică constant.

Top 6 cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa
Articolul anterior
Polițiștii au avut de lucru! Cineva a întrecut măsura la chef!
Articolul următor
Alte articole interesante