Apariția excesului de piele după slăbire

Și uite că ai ajuns la kilogramele mult dorite și te privești tot mai des în oglindă. Unicul lucru care te-ar putea întrista în urma slăbirii este pielea care atârnă. Desigur, dacă ești din categoria celor care au de slăbit doar 2-3 kilograme nu te vei confrunta cu această problemă. Totuși despre metodele de prevenire și tonifiere a pielii lăsate e bine să știi că…

separator
Apariția excesului de piele după slăbire

3bf6c5a42a9f8819945204bd8438b302De aspectul pielii tale sunt responsabili și factorii genetici, care determină elasticitatea acesteia. Odată cu adăugarea în kilograme și acumularea de celule de grăsimi, pielea începe să se întindă până la un anumit punct. Dacă treci de această limită și continui să crești în greutate, pielea produce noi celule și ca rezultat apare excesul de piele.

Dacă însă ai ajuns să ai piele care atârnă, atunci una din soluții ar fi intervenția chirurgicală care să-ți îndepărteze pielea în plus. Dar, desigur există și metode naturiste de prevenire a excesului de piele:

  1. Ai grjiă ce mănânci. Introdu în meniul tău fructe oleagenoase (nuci, arahide, migdale, fistic) precum și proteină vegetală și animală. Mănâncă regulat, la intervale egale de timp.
  2. domashnii_skrab_dlya_telaExfoliază pielea. Îndepărtarea sistematică a celulelor moarte ajută la regenerarea pielii. Foloseșete produse ce conțin uleiuri, astfel vei avea dublu efect: exfoliere și hidratare a pielii.
  3. Tonifică mușchii. Practicarea exercițiilor fizice sunt necesare pentru un aspect sănătos al pielii. Dezvoltând țesutul muscular, oferi de fapt suport pielii, astfel prevenind lăsarea ei în jos.
  4. Foloseșete loțiuni hidratante începând de la uleiul natural de măsline. Pentru o elasticitate mai bună adaugă în loțiuni vitamina A pe care o poți cumpăra din farmacii sub formă de picături.

Dacă ești în proces de slăbire atunci nu te grăbi și oferă-ți timp. În mediu slăbește doar cu 2-3 kilograme în lună.

Fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Palme D’Or la Cannes și-a ales câștigătorii! Află cine sunt
Articolul anterior
Constantin Kriukov s-a însurat! Vezi poze de la nunta lui
Articolul următor
Alte articole interesante