Când e cel mai bun moment ca să începi o cură de slăbire?

Ştiai că dacă începi o dietă de vineri dimineaţa sau în a patra zi a ciclului menstrual poţi să ai mai multe şanse să te ţii de plan pe termen lung?

separator
5_obiceiuri_care_te_ajuta_sa_slabesti

„De luni încep cura de slăbire”. Îţi sună cunoscută fraza? De câte ori nu te-ai apucat de o dietă, însă fără să ai voinţa necesară pentru a o urma mai mult de câteva zile? Potrivit specialiştilor, momentul pe care-l alegi pentru a începe dieta are o mare importanţă. Poate că aici ai greşit, deoarece experţii sunt de părere că ar fi bine să începi cura de slăbire de vineri dimineaţa.

Descoperă cele mai bune momente ca să începi cura de slăbire şi să te ţii de plan!

1. Vineri dimineaţa

Studiile arată că este mai bine să începi o cură de slăbire de vineri dimineaţa, nu de luni cum ai fi tentată. Deoarece pe parcursul săptămânii eşti mai organizată şi reuşeşti să ai grijă la dietă este mult mai probabil să faci ravagii în weekend pe motiv că îţi permiţi să te răsfeţi. Cercetările arată că pentru a evita acest lucru ar fi mai bine să îţi propui să începi o cură de slăbire de vineri dimineaţa, deoarece ai mai multe şanse de reuşită.

Astfel vei fi mai atentă cu ceea ce alegi în weekend, însă fără să te înfometezi sau să-ţi lipseşti organismul de nutrienţi esenţiali.

De asemenea, dacă eşti atentă la alegerile pe care le faci în weekend vei fi tentată şi să faci mai multă mişcare ca să ai satisfacţia că ai grijă de siluetă.

2. În zilele însorite

Primăvara şi vara sunt două dintre anotimpurile potrivite pentru a începe o cură de slăbire. Zilele însorite te binedispun, de asemenea ai o bogăţie de verdeţuri primăvara care se completează apoi cu fructe şi legume din belşug pe perioada verii. De regulă, curele de slăbire începute iarna când zilele sunt mohorâte şi vremea foarte rece sunt sortite eşecului, după cum susţin specialiştii, deoarece nu vei fi foarte motivată să urmezi planul alimentar pe o perioadă mai lungă. Nici faptul că eşti îmbrăcată cu haine groase nu te ajută spre deosebire de puternica motivaţie pe care o ai vara când trebuie să-ţi arăţi silueta pe plajă.

3. În a patra zi a ciclului menstrual

La începutul menstruaţiei poftele tale culinare sunt accentuate şi vei fi tentată să consumi multe grăsimi, dulciuri, sare şi carbohidraţi rafinaţi. Însă, după primele patru zile vei reuşi să îţi controlezi mult mai uşor poftele, astfel că este un moment bun să începi cura de slăbire pentru a scăpa de kilogramele în plus.

mensagens-de-incentivo-para-perder-peso-7

4. În ziua în care ai început antrenamentul la sală

Dacă începi în acelaşi timp cu sportul şi alegerile alimentare sănătoase vei avea mai multe şanse să slăbeşti şi să te ţii de acest plan pe termen lung. Vei constata singură efectul benefic pe care ambele obiceiuri le au asupra organismului şi îţi va fi tot mai uşor să te motivezi pentru a slăbi sănătos.

Sursa

Mamă de vis sau de coșmar?
Articolul anterior
Idei pentru aranjarea părului creț
Articolul următor
Alte articole interesante