Cât de important este psihicul când vrei să slăbești

Femeie sau bărbat,toți își doresc să arate cât mai bine și să fie sănătoși. Kilogramele în plus sunt o povară pentru oricine. Atunci când nu ne confruntăm cu o problemă de natură medicală, care ne împiedică să slăbim, puterea este în mâinile noastre.

separator
prima imagine

Loredana Andrei,
Psiholog,
psiholog.wordpress.com

Pentru a scăpa de povara kilogramelor, avem nevoie de o alimentație echilibrată, de o gândire pozitivă și de un stil de viață sănătos, în care să nu uităm niciodată că suntem ceea ce gândim. Mintea noastră face și desface. Nu există niciun aspect al vieții în care să nu fie implicat psihicul. Gândurile noastre sunt extrem de importante, pentru că ele ne dictează comportamentul, iar felul în care ne purtăm îi determină pe ceilalți să ne trateze într-un anumit fel. Dacă credem că efortul nostru de a slăbi nu va da rezultate, dar totuși încercăm, cu siguranță nu va da rezultate. Dacă gândim în schimb că este bună și suntem încrezători, vom avea și rezultate pe măsură.

dvuhdnevnaia dietaUnele dintre gânduri, cele toxice, ne pot influența greutatea. Gânduri ca „mâncarea îngrașă”, „aș mânca, dar nu am voie, că îngrașă ”, „voi fi mereu gras/ă”, „așa sunt eu, gras/ă” nu numai că reprezintă un obstacol în lupta cu kilogramele, dar afectează calitatea vieții, pentru că întrețin o imagine și o stimă de sine scăzute.

Dacă te-ai hotărât să slăbești, îți sugerez să ai în vedere și aceste sugestii:

Vizualizarea

Dieta-HorvataÎn fiecare zi, ia-ți un răgaz de 10-15 minute în care să îți imaginezi cum vei arăta când vei ajunge la greutatea dorită. Imaginează-ți cât mai multe detalii posibile și lasă-te purtată de emoțiile care vin la pachet cu imaginile: ce vei îmbrăca, cum te vei simți, ce vor spune ceilalți, ce le vei răspunde. Nu te grăbi! Fă acest exercițiu zilnic înainte de a merge la culcare. Însă nu este de ajuns să îți imaginezi, este necesar și să crezi că aceste lucruri sunt posibile. Dacă vei crede că este o prostie, evident că nu va funcționa. Gândurile dețin controlul.

диетаRealizarea planului

Fă o înțelegere cu tine însăți, în care îți fixezi o dată realistă până la rezultatul dorit, de asemenea, realist. Pentru a atinge obiectivul, acesta trebuie să fie sănătos. Nu îți propune să slăbești 10 kg într-o lună. Fă-ți un plan în care să treci ce intenționezi să mănânci, la ce vei renunța, ce vei diminua, altfel spus, un plan pentru schimbarea stilului de viață. Nu uita să treci și mișcarea zilnică. Dacă este prima dată când intenționezi să slăbești, este necesar să faci ceva ce nu ai mai făcut până acum: să fii determinată; să nu renunți chiar dacă este greu; să crezi în tine până la capăt!

effektivnaya_dietaJurnalul alimentar și emoțional

Ține o evidență a ceea ce ai consumat, cum te-ai simțit când ai reușit să amâni o poftă, cum te-ai simțit la finalul unei zile în care te-ai ținut de plan sau în care nu ai reușit acest lucru. După mai multe zile în care nu te-ai abătut de la plan, te poți recompensa, dar nu cu mâncare. Acest jurnal va ajuta să îți monitorizezi evoluția, să observi unde greșești, să faci asocieri între anumite gânduri și alimentele nepotrivite ingerate.

Sursa

 

Primele poze cu Daniela Burlaca și Iurie Gologan în rolul de nași
Articolul anterior
Primele poze cu fiul lui Sergey Svetlakov!
Articolul următor
Alte articole interesante