Ce exerciții trebuie să faci în funcție de siluetă?!

Dacă vrei să slăbești eficient, trebuie mai întâi să-ți cunoști corpul. De aceea, îți dezvălui cum să ai grijă de silueta ta, în funcție de forma ei, pentru a avea rezultate vizibile.

separator

Ce exerciții trebuie să faci în funcție de siluetă?!

 Ce exerciții trebuie să faci în funcție de siluetă?! 

 

 

 

 

1. „Ectomorph”-ele

Sunt fetele înalte, cu membrele lungi, cu puțină grăsime în exces și care, deși mănâncă foarte mult, parcă nu se îngrașă niciodată. Am putea spune despre ele că sunt cele mai norocoase ființe de pe planetă, însă tocmai tendința lor de a se alimenta incorect și de a nu face mișcare, le va transforma în „grăsuțe-slabe”, iar masa corporală se va transforma în grăsime, și nu în mușchi.

Făcând sport, ectomorph-ele își vor dezvolta masa musculară, vor căpăta forme și se vor tonifia.

Ce exerciții să faci?Ce exerciții trebuie să faci în funcție de siluetă?!

Dacă te încadrezi în această categorie, trebuie să știi că doar o oră de exerciții de forță, cu greutăți corespunzătoare, va fi excelentă pentru transformarea în bine a corpului tău. Poți cumpăra o saltea și două perechi de gantere, pentru a exersa chiar în confortul casei tale. Se recomandă ca pentru fiecare tip de exercițiu să se facă trei seturi, a câte 12-15 repetări. Dacă după primele două seturi consideri că este prea mult, nu abandona, ci optează pentru niște greutăți ușoare. Se recomandă câte 5-10 minunte de stretching înainte și după fiecare antrenament.

Poți face și jogging sau spinning la intensitate mare.

2.”Mesomorph”-ele

Sunt acele fete care atunci când fac mișcare, au musculatura bine definită și care, cu puține exerciții, își tonifică considerabil mușchii. Aceste fete slăbesc ușor și pun masă musculară rapid însă, dacă nu sunt atente se pot îngrășa cu ușurință. Greutatea lor fluctuează destul de mult.

Ce exerciții trebuie să faci în funcție de siluetă?!Ce exerciții să faci?

Acest tip de corp este structurat pentru exercițiile fizice care implică greutăți, însă cea mai bună soluție pentru a dobândi o siluetă alungită este să încerci 20 de minute de exerciții cardio și apoi mers.

La sală, încearcă să îți lucrezi tot corpul pentru a crea un echilibru, și nu o anumită grupă de mușchi, așa cum recomandă unii antrenori. Ora ta de sport trebuie să fie completă: 20 de minute de exerciții cardio, mers și apoi exerciții în sală, însă cu greutăți ușoare, câte 4 seturi cu 15- 20 de repetări. Între exerciții trebuie să-ți lași organismul aproximativ 2 minunte să se odihnească.

La sfârșitul exercițiilor nu uita de stretching. Acesta îți va alungi musculatura, o va relaxa, va spori flexibilitatea și nu vei mai avea dureri musculare.

3.”Endomorph”- ele

Au o siluetă feminină. Majoritatea femeilor se încadrează în această categorie. Acestea iau rapid în greutate și se străduiesc să își tonifice musculatura.

Pentru a dobândi o siluetă de invidiat, acest tip de femei trebuie să aibă un regim de viață echilibrat și să facă sport zilnic. Problema principală a acestor femei este faptul că toată grăsimea se depune pe șolduri, coapse și picioare.

Ce exerciții să faci?Ce exerciții trebuie să faci în funcție de siluetă?!

În cazul tău, este greu să elimini grăsimea din organism, de aceea cea mai bună soluție sunt exercițiile cardio pe care trebuie să le faci, cel puțin 30- 40 minute pe zi, de mai multe ori pe săptămână. Poți face jogging, spinning sau mers pe bicicletă.

De asemenea, este indicat să alternezi tipurile de exerciții: cardio, stretching, pilates sau yoga.

Sursa

 

Vedete care au suferit de cancer şi au învins această boală
Articolul anterior
Lenuța Burghilă a devenit Miss GrandMa Star of Universe 2014 în Bulgaria!
Articolul următor
Alte articole interesante