Ce să faci, dacă ai picioare umflate?!

Umflarea picioarelor este  o problemă des întâlnită, în special în perioada caldă a anului. Cauzele acestui diconfort sunt multiple. Îți vine tot mei greu să te deplasezi, iar fiecare pas devine o adevărată provocare. Dacă vrei să scapi de aceste senzații, atunci e bine să știi că…

separator
Ce să faci, dacă ai picioare umflate

De cele mai multe ori ”vinovată” se face forța gravitațională. Stând în picioare sau așezată pe scaun timp îndelungat, fluidele sunt atrase în jos, deci spre picioare. O altă cauză este insuficiența venoasă din cauză căreia presiunea sanguină crește și ca urmare în țesuturi se ”infiltrează” lichidele. Dacă ești însărcinată, atunci urmează să ai de-a face cu această problemă o perioadă mai îndelungată. Dar, desigur și în acest caz existe soluții care te pot ajuta.

Young woman massages her foot. On a white background.Încălțămintea

Indiferent de anotimp, orice femeie își dorește să arate bine. Și ce definește mai bine linia piciorului, decât pantofii cu toc?! Acestea sunt o adevărată provocare pentru picioarele tale, atunci când afară sunt temperaturi înalte. O dată ”urcată” pe tocuri, îți expui picioarele la o încercare de zile mari. Pe lângă faptul că circulația sanguină este dereglată, exerciți o presiune puternică și asupra labei piciorului. În asemenea condiții este firesc ca picioarele să te ”răsplătească” cu umflături și dureri. De aceea, evită pe cât posibil tocuri prea înalte, iar dacă locul de muncă îți impune un anumit cod vestimentar, atunci optează pentru tocurile de 5-6 centimetri sau dacă ești adepta încălțâmintei cu talpa plată, atunci fii atentă ca aceasta să fie cât mai comodă, preferabil ortopedică.

3859-originalSportul

Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația periferică și ajută la eliminarea lichidelor reținute în organism – prin transpirație. De asemenea, sunt o metodă bună de dezmorțire a picioarelor. Kilogramele în plus sunt un motiv de umfalre a picioarelor. Cu cât este mai mare masa corporală, cu atât mai multă presiune revine asupra picioarelor. De aceea, mersul constant la sală este necesar nu doar pentru a fi frumoasă, dar și pentru a evita durerile memebrelor inferioare.

a2e280886fac_70820627_5980857

Ce poți face acasă? Începe să-ți îngrijești picioarele de cum te descalți. Mergi prin casă desculț până simți că picioarele încep să se dezmorțească. Apoi culcă-te pe spate, urcând picioarele pe perete. Stai în această poziție aproximativ 5 minute, după care coboară-le lent. Când ești în duș, oferă picioarelor un moment de ”răsfăț” practicând dușul contrast. Astfel, vei stimula circulația sanguină.

Masajul talpei este un obicei mai mult decât plăcut. Acodă 5 minute fiecărui picior după care te vei simți plină de forțe noi.

Fii sănătoasă!

Celebrități care au stat în închisoare! Galerie foto
Articolul anterior
1001 de sfaturi… de la revista ”Nunta by Aura”
Articolul următor
Alte articole interesante