Ce te împiedică să slăbești?!

 Mergi la antrenamente, te alimentezi corect și cu toate acestea cântarul îți arată aceași cifră?! Află că există o serie de greșeli pe care le faci fără să le observi și tocmai acestea îți pun piedici în ”calea” slăbitului. La ce trebuie să atragi atenția atunci când nu mai slăbești, e bine să știi că…

separator

sliderFiecare organism funcționează diferit. Unii slăbesc mai ușor, fără a depune prea mult efort. Alții luptă din greu cu problema kilogramelor în plus. Toate aceste caracteristici sunt ”sădite” în codul nostru genetic. Însă, scopul fiecărui este să fie sănătos și să se bucure de compania celor apropiați.

Odată decisă să scapi de kilogramele în plus, schimbi regimul alimentar, ”te lași” de obiceiurile dăunătoare și incluzi în lista priorităților sportul. Dar, trebuie să fii atentă și aici deoarece o trecere bruscă la noul mod de viață poate avea anumite consecințe precum:

kak_bystro_pokhudet_i_poluchit_krasivuyu_figuru_vesennyaya_gonka_krasoty_ovowi1. Încetinirea metabolismului

Un timp prea îndelungat oamenii au fost nevoiți să supraviețuiască și să-și dobândească cu greu mâncarea. De-a lungul evoluției, lucrurile s-au mai schimbat, însă instinctul de supraviețuire a rămas același: organismul tinde să-și facă rezerve. De aceea, pentru a slăbi în continuare, mănâncă sănătos de cel puțin trei ori pe zi.

2. Oboseala

Deși nu pare să aibă legătura cu slăbitul, oboseala încetinește cu mult procesul de slăbire. Fiind sleit de puteri, organismul tinde să distribuie energia rămasă pentru buna funcționare a organelor interne și a tuturor sistemelor vitale. În acest caz, orice pierdere de energie este greu suportată de corp. De aceea, încearcă să fii cât mai calmă pe parcursul zilei și să nu lipsești organismul de cele opt ore de somn.

0816_103. Mușchii cântăresc mai mult

Atunci când la cântar nu are loc nicio schimbare, roagă instructorul să te măsoare cu ajutorul centimetrului. S-ar putea să ”te micșorezi” în circumferință. Acest fenomen este absolut normal, atunci când faci sport. Grăsimea cântărește mai puțin decât masa musculară. În momentul în care grăsimile sunt arse, cântarul arată greutatea mușchilor, astfel nu ai nici un motiv să te indispui. Ai puțină răbdare.

Fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Povestea bacteriilor „bune” sau cum tratezi copilul de diaree acută
Articolul anterior
3 moduri rapide de a-ţi prinde părul în vara aceasta!
Articolul următor
Alte articole interesante