Cele mai sănătoase metode de detoxifiere

Dacă vrei

separator
să scapi de toxine şi să-ţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate, există modalități eficiente care îţi pot „curăţa” corpul.  

Sportul te ajută să elimini toxinele

Sportul este un motor ce pune procesele metabolice în mişcare, le trezeşte şi intensifică schimbul de substanţe – exact de ceea ce ai nevoie. În plus, sportul îmbunătăţeşte fluxul sanguin în ţesuturi şi asigură eliminarea corespunzătoare a substanţelor formate în urma metabolismului. Ce mai aştepţi? Fă sport şi bea apă.

Transpiraţia – o modalitate de curăţare

Transpiraţia este o modalitate prin care corpul elimină produsele metabolice finale, pe lângă funcţia excretorie a rinichilor. Ceea ce elimini prin transpiraţie este un amestec de apă, sare, proteine şi uree.

Când facem sport, transpirăm pentru a coborî temperatura corpului, acesta fiind un semn că organismul se adaptează la efortul fizic. Cu cât te antrenezi mai intens, cu atât este posibil să transpiri mai mult, iar acest lucru este, inevitabil, o metodă de detoxifiere a corpului. Un antrenament complex, ce solicită mai multe grupuri de muşchi, te ajută să-ţi îmbunătăţeşti metabolismul.

Sauna aduce beneficii?

Dacă îţi place să te relaxezi la o saună, poţi face acest lucru, întrucât specialiştii susţin că sauna mimează razele solare, fără expunerea la razele ultraviolete, iar pe măsură ce corpul devine mai cald şi fluxul de sânge către ţesuturi creşte, toxinele stocate în grăsimea corporală se eliberează. Aceste toxine ar putea fi bisfenol A sau alte reziduuri toxice de pesticide pe care le acumulăm în corp din mediul înconjurător. În acelaşi timp, specialiştii sfătuiesc că sauna trebuie folosită timp de 10-15 minute, de 2-3 ori pe săptămână, adică puţin şi des, nicidecum mai multe ore în saună, iar începătorii să stea iniţial câte 5 minute. Totodată, trebuie să te asiguri că bei suficientă apă şi eşti hidratat.  Persoanele care suferă de procese inflamatoare cronice, articulare, boli de inimă sau plămâni, tensiune arterială crescută sau micşorată trebuie să consulte medicul înainte de a face saună.

Exersează respiraţii profunde

Respiră profundă şi poţi scăpa de toxine. Această tehnică, spune Sinda Anzovino de la clubul  Life Time Athletic, produce mai multă căldură în organism şi elimină mai mult bioxid de carbon atunci când expiri. Ia o poziţie confortabilă şi inspiră, apoi expiră profund pe nas. „În timp ce tragi aerul pe nas imaginează-ţi că gâtul se deschide, ca și cum ai căsca”, spune Anzovino. „Când scoţi aerul, încearcă să presezi partea posterioară a gâtului şi să produci un sunet moale ,,ha”, numărând până la cinci, la fiecare inspir-expir. Continuă timp de 5-15 minute. Ar trebui să te simţi apoi relaxat și energizat.

Dormi pentru a elimina toxinele din organism

În timp ce organismul doarme, sistemul glimfatic, o porţiune a creierului lucrează suplimentar, potrivit cercetărilor de la University of Rochester Medical Center. Proteinele toxice legate de boala Alzheimer se acumulează în stare de veghe. Dormind, ajuţi corpul să le elimine mai eficient. Oamenii de ştiinţă au descoperit că sistemul glimfatic este aproape de 10 ori mai activ în timpul somnului decât în stare de veghe. Majoritatea adulţilor au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte.

Mănâncă sănătos  

Legumele crucifere, cum ar fi varza, broccoli, conopida, conțin fitonutrienţi care ajută la detoxifierea corpului. Alte alimente, precum păpădia verde, îmbunătățesc fluxul bilei în ficat; țelina crește producția de urină; coriandrul ajută la eliminarea metalelor grele, cum ar fi mercurul și plumbul. Ceaiul verde accelerează uşor metabolismul şi ajută la eradicarea toxinelor nedorite prin rinichi. În plus, orice aliment care înlătură balonarea, constipaţia şi reglează scaunul este benefic pentru buna funcţionare a organismului.

Grăsimea de pe abdomen ne face vulnerabili în fața infecțiilor. Explicațiile specialiștilor

De ce grăsimea de pe abdomen ne face vulnerabili în fața infecțiilor? Dar și în fața bolilor cardiovasculare ori diabet? Grăsimea de pe abdomen este ,,scăldată” de macrofage, celule inflamatorii care declanșează inflamația cronică, informează medicii.

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Mihaela Bilic, 7 reguli de aur: Suntem  tot mai sedentari, așa că trebuie să…

„Celulele inflamatorii, numite macrofage, sunt în permanență activate, indiferent că există sau nu un agresor, aceste celule inflamatorii secretă tot timpul substanțe numite cytokine, care intrețin o stare de inflamație non-stop, ca o stare permanent de luptă, organismul nu se poate relaxa”, dezvăluie Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, Facultatea de Biologie, București.

„O stare de permeabilitate crescută, adică la porțile de intrare toate ușile sunt descuiate ca soldații să se poată deplasa repede dintr-o încăpere la alta și să detecteze agentul agressor. E foarte bine într-o inflamție acută. Dar dacă tot timpul aceste uși stau deschise vor apărea niște oportuniști, care vor profita de aceste uși și vor pătrunde în organism.”

Ușile… deschise tot timpul înseamnă că apar infecții severe. Tot așa încep bolile inflamatorii sistemice- ateroscleroza ori diabetul.

Exact asta se întâmplă și în organism, dacă un proces este intens, este epuizată capacitatea organismului de a fi atent, alert, la ceilalți stimuli, pentru că în permanență vin stimuli la care trebuie să răspundă, iar el e obosit.”

Reacție slabă la stimulii din mediu înseamnă, de fapt, grăsime abdominală, plină cu celulelele imunitare – macrofage.

Prima linie de apărare imunitară e formată din bacteriile bune, alături de care trăim. În plămâni, găsim și cili, care elimină fizic agresorii. Dar și mucus. Iar celulele de suprafață din organism se schimbă, lunar, și elimină astfel și agenții nocivi.

A doua linie de apărare imunitară înseamnă celulele inflamatorii. Le găsim în cea mai folosită analiză de sânge, numită hemoleucogramă. Celulele inflamatorii se numesc neutrofile, bazofile, euzinofile, macrophage.

„O hemoleucogramă arată fie creșterea, fie scădera numărului acestor celule inflamatorii în sânge, și ea spune sunt soldați specializați în diferite etape ale apărării.”

Cum ajutăm soldații organismului uman? Abdomenul are grăsime? Nu o problemă estetică. Cu una a sistemului imunitar. Scăzând grăsimea, veniți în ajutorul propriei armate de apărare, susține medicul.

sursa: www.protv.ro

Muzica ne ajută să uităm de foame și să dăm jos kilogramele în plus

Muzica ne ajută să uităm de foame, de durere sau de tristețe, devenim mai puternici și mai inteligenți. Nutriționistul Mihaela Bilic ne îndeamnă să găsim stilul care ni se potrivește, să ascultăm pe repeat și cu volumul dat tare și vom vedea că nu mai avem nevoie de mâncare!

Muzica ne face să uităm de foame și de dureri FOTO Shutterstock

Pe pagina sa de socializare, medicul a explicat cum funcționează lucrurile și de ce este important să ascultăm tot mai des melodiile preferate. Oamenii de știință au hotărât că muzica este o necesitate biologică, un element de bază pentru sinteza de dopamină, alături de alte elemente vitale pentru supraviețuire, adică mâncare și sex. Dopamina este substanța care stimulează sistemul de recompensă și ne face să ne simțim bine, satisfăcuți, fericiți.

„Ultimele cercetări în materie de neuroștiințe au arătat că muzica este un antidot pentru stres, durere, pierderile de memorie, dependențe și depresie. În fiecare etapă a vieții noastre, de la embrionul din burta mamei până la bunicii care suferă de Alzheimer, ne putem echilibra creierul cu ajutorul muzicii. Mecanismul de recompensă este metoda prin care natura ne face să repetăm instinctiv activitățile care ne fac plăcere. De exemplu se întâmplă adesea să mâncăm de plăcere, chiar dacă nu ne este foame, pentru că mâncarea activează circuitul de recompensă. Se pare că și muzica funcționează la fel, face legătura între ariile cerebrale cognitive și zonele biologice care țin de supraviețuire”, explică medicul.  

Mecanismul, spune Mihaela Bilic, este unul foarte simplu: devenim fericiți atunci când intrăm într-o transă muzicală.

„Creierul percepe muzica ca pe o mâncare bună, devenim fericiți și chiar euforici atunci când intram într-o transă muzicală. Prin intermediul dopaminei muzica acționează ca un drog, cu ajutorul ei putem uita de foame, de durere sau de tristețe, devenim mai puternici și mai inteligenți.

Începând cu anul 2007 în competițiile sportive le-a fost interzis participanților să asculte muzică în căști. S-a constatat că putem obține un efect de dopaj și performanțe sportive superioare când ascultăm o piesă muzicală la volum și intensitate mare. Muzica ne ajută să ne depășim limitele: mai repede, mai mult, mai tare!

În timpul efortului fizic descărcarea de dopamină indusă de muzică reduce cu 50% senzația de oboseală și scade sinteza de cortizol (hormon de stres). După sport, aceeași dopamină permite o oxigenare eficientă și refacerea rapidă a organismului”, arată specialistul.

Element terapeutic în tratarea dependențelor de orice fel

De asemenea, arată dr.Bilic, muzica este un element terapeutic când vine vorba de tratarea dependențelor de orice fel, de la droguri la alcool. Are efect benefic și în tulburările de comportament alimentar, iar crizele de bulimie sunt mai rare atunci când ne folosim de muzică ca să obținem o stare de bine.

„Ritmul și armonia muzici neutralizează stresul, frustrarea, încordarea și impulsivitatea. Muzica reduce anxietatea și gândurile negative, îmbunătățește sănătatea mintală.

Știați că muzica face inima să vibreze? Sistemul auditiv este conectat cu sistemul limbic, responsabil de reacțiile emoționale. Nu întâmplător ni se face pielea de găină atunci când ascultăm o melodie care ne emoționează profund. Cu muzică totul devine mai ușor, mai plăcut.

Nu rămâne decât să găsiți stilul muzical care vi se potrivește, care vă dă bună dispoziție și va face să zâmbiți. Apoi ascultați pe repeat și cu volumul dat tare, veți vedea că nu mai aveți nevoie de mâncare!”, spune nutriționistul.

sursa: www.adevarul.ro

Cum se menține în formă Andreea Esca. Prezentatoarea i-a uimit pe admiratorii ei

Andreea Esca are o colaborare cu PRO TV timp de peste două decenii. Deși pare neschimbată, acest lucru este cu siguranță rezultatul unui efort susținut și a muncii depuse în spatele aparențelor sale fizice impresionante.

Cât timp mai vrea Andreea Esca să stea la pupitrul ştirilor de la Pro TV:  „Locul e liber pentru orice candidat” EXCLUSIV - Ego.ro

Andreea Esca a împărtășit mai multe fotografii pe contul său de socializare, dovedind că se află într-o formă fizică de invidiat. Vedeta face și exerciții destul de complexe la sală, care pentru unii ar putea părea chiar foarte dificile. Fanii ei de pe Instagram au fost cu siguranță impresionați și chiar și Alexia Eram încearcă să țină pasul, dar se pare că mama sa este mult mai avansată în acest domeniu.

„Greu la deal, dar nu mă las! „Nu te lăsa ca un câine la doi câini!” Nu mai știu de unde știu vorba asta”, a fost mesajul transmis de vedeta tv.

sursa: Instagram

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Andreea Esca știe că unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba despre siluetă este sportul, motiv pentru care nu sare peste antrenamente. Deși a susținut că nu are poate cel mai sănătos stil de viață în general, vedeta a precizat că face mereu sport, orice s-ar întâmpla. Ba mai mult, prezentatoarea TV nu are nici vicii care să îi dezechilibreze rutina.

„Nu știu dacă am cel mai sănătos stil de viață, dar merg la sport dintotdeauna, în mod regulat, orice s-ar întâmpla. Nu am fumat niciodată, nu știu dacă contează, alcool nu prea beau. Beau câte un pahar undeva, așa de gust. Nu e pasiunea mea! Dansez mult, îmi place muzica, am prieteni foarte simpatici, am o familie frumoasă. Toate aceste lucruri, la un loc, reprezintă cumva o viață sănătoasă”, a povestit Andreea Esca, transmite PRO TV.

Subiectul zilei: Andreea Esca şi slăbirea

Oare divele de pe facebook au o viață și în lumea reală?
Articolul anterior
Femei care la sigur nu știu cum arată sprâncenele normale!
Articolul următor