Cum antrenezi corect abdomenul?!

Un abdomen plat şi reliefat este dorinţa oricui, fie femeie, fie bărbat. Nimeni nu-şi doreşte un „colac salvator” propriu. Dar există o mică problemă: abdomenul inferior, care „se încăpăţinează” să ţină pasul cu celelalte grupe de muşchi ale abdomenului. Dacă vrei să afli de ce e atât de complicat să capi de abdomenul inferior, atunci e bine să ştii că…

separator
slider

Viteza cu care se ard grăsimile depinde nu doar de efortul fizic pe care îl depui, dar şi de temperatura corpului din acel moment. Abdomenul şi fesele sunt acele zone care „se aprind” cel mai greu şi asta deoarece aici fluxul sanguin este cu 67% mai mic decât în porţiunea superioară a trunchiului şi în picioare. Dacă e să împărţim abdomenul de la ombilic în jumătate, atunci avem porţiunea superioară şi porţiunea inferioară abdominală. Află că în partea de sus, datorită unei circulaţii sanguine mai intense, mult aşteptatele pătrăţele apar peste 2 luni de antrenamente. Din păcate, în partea de jos a abdomenului, aportul sanguin nu este atât de intens, de aici şi reiese apariţia colăceilor intestetici.

1256500986_14b1bec5d8233De ce nu se topeşte grăsimea la abdomen?

Revenind  la faptul că în partea inferioară a abdomenului circulaţia sanguină este mai proastă, aceasta se transformă în zona cu problemă a corpului. Este eronat să crezi că doar prin ridicări de trunchi vei reuşi să scapi de grăsimi. În timpul antrenamentului de tip aerob se intensifică circulaţia sanguină în întregul organism şi se lucrează toate grupele de muşchi. De aceea, dacă vrei să obţii un abdomen reliefat trebuie să antrenezi toţi muşchii (braţele, pectoralii, spatele şi coapsele).

pressCum să scapi de colăcei?

Pe lângă antrenamentele propriu-zise, atrage atenţie la ce mănânci pe parcursul zilei. De asemenea, nu uita de masajul anticelulitic în zona abdomenului. Astfel celulele de grăsimi vor fi distruse mai rapid. Şi dacă tot eşti ferm convinsă că vrei un abdomen reliefat, atunci ai răbdare şi nu grăbi lucrurile.

Fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Cum scapi de emoțiile negative!
Articolul anterior
De ce e important să vorbești despre sex în timp ce faci sex?!
Articolul următor
Alte articole interesante