Cum slăbim după fazele lunii?!

Cura după fazele lunii sau dieta vârcolac a căpătat popularitate în rândul vedetelor de la Hollywood.

separator
Demi Moore și Madonna au pierdut kilogramele în plus anume cu ajutorul acestei diete, care impune o alimentație specială în funcție de fazele lunii.

Specialiștii care au efectuat acest regim alimentar susțin că apa din organism reacționează la lună, așa cum se întâmplă și cu apa din natură, în cazul fluxului și al refluxului, potrivit sanatate.acasa.ro.

Dieta-vârcolac promite pierderea a 2,7-3 kg în 24 de ore și are o variantă scurtă și una extinsă.

Varianta scurtă

Acest regim te poate ajuta să pierzi până la 3 kg într-un timp extrem de scurt: 24 de ore. Dieta-vârcolac presupune să ții post în zilele cu lună plină sau în cele cu lună nouă. În aceste zile, trebuie să nu consumi niciun aliment solid și să te bazezi doar pe nutrienții din sucurile naturale pentru a-ți lua energia necesară. Consumarea lichidelor este esențială, pentru ca organismul să poată elimina astfel toxinele și cantitatea de apă în exces.

Varianta lungă

Aceasta presupune o alimentație specială pentru fiecare fază a lunii, astfel încât cei care adoptă acest regim să poată slăbi și să-și detoxifieze organismul.

Astfel, în prima fază a lunii (lună plină), cei care vor să slăbească trebuie să consume doar lichide. Pe lângă o cantitate suficientă de apă care să hidrateze organismul (6-8 pahare), adepții dietei-vârcolac trebuie să consume sucuri de fructe și legume, pentru a-și asigura necesarul de vitamine și minerale.

În a doua fază a lunii, dieta-vârcolac se axează pe detoxifierea organismului și pe eliminarea excesului de apă. Astfel, această etapă a dietei elimină toate riscurile retenției de apă. Poți consuma alimente solide în această etapă a dietei, însă nu după ora 18. În plus, este esențial să consumi 8 pahare de apă pe zi, pentru a încuraja organismul să elimine toxinele.

A treia fază a lunii sau luna nouă este la fel de importantă ca prima etapă și impune aceeași strictețe: nu se consumă alte alimente decât sucuri proaspete de fructe și legume. La această etapă a dietei-vârcolac, organismul are o mare capacitate de a elimina toxinele, pe care o poți spori cu băuturi care ajută la detoxifiere, așa cum este ceaiul verde.

A patra fază a lunii este puțin diferită față de celelalte trei întrucât pofta de mâncare se intensifică din cauza influenței lunii. Ai voie să consumi alimente solide în această etapă a dietei, însă cu o condiție – să eviți grăsimile și dulciurile. Consumul de lichide este esenţial pentru că te poate ajuta să scazi pofta de mâncare. Asigură-te că vei servi cina până  la ora 18, la fel ca în etapa a doua a dietei.

Dieta-vârcolac este destul de controversată, așa că specialiștii în sănătate și nutriție recomandă ca aceasta să nu fie urmată mai mult de 6 zile consecutive pentru a nu avea efecte nocive asupra organismului.

6 exerciții pentru coapse și fese, demne de sezonul estival!
Articolul anterior
Cât de „naturală” este carnea pe care o cumpărăm din magazin. Video
Articolul următor
Alte articole interesante