Cum te îngraşă locul de muncă. Obiceiuri care îţi pun silueta în pericol

Este important pentru orice persoană să aibă grijă de corpul său şi să se menţină într-o condiţie fizică bună. Locul de muncă nu trebuie să te predispună la îngrăşare. Află cum să lupţi cu obiceiurile care îţi pot pune silueta în pericol la locul de muncă.  

separator

Aceşti factori predispun la îngrăşare:

Orele de stat pe scaun

Cu siguranţă, o persoană care lucrează 8-9 ore pe zi stând pe un scaun se va îngrăşa dacă nu compensează în timpul liber cu practicarea exerciţiilor fizice. Un abonament la sală este soluţia perfectă pentru tine în acest caz – îţi vei tonifia muşchii, îţi vei revigora corpul şi nu vei ajunge să te îmbolnăveşti din cauza unui mod sedentar de viaţă.

Drumul lung până la serviciu în mijloace de transport

Faptul că foloseşti mijloacele de transport pentru a ajunge la serviciu, te poate epuiza atât psihic, cât şi fizic. Această modalitate de deplasare stresează organismul şi nu contribuie la menţinerea greutăţii sănătoase. Este bine pentru sănătatea ta, atât dimineaţa, cât şi seara, în drum spre casă, să cobori cu o staţie sau două mai devreme pentru a parcurge pe jos o bună distanţă.

Stresul la muncă

Stresul conduce la creşterea nivelului de cortizol. Organismul stresat creşte poftele alimentare nesănătoase şi, în paralel, inhibă metabolizarea grăsimilor din corp. Este indicat să controlezi de fiecare dată stresul. Poţi merge la sală. Exerciţiile fizice vor înlătura energia negativă acumulată pe parcursul zilei. Seara, nu uita să faci exerciţii de extindere și relaxare pentru un somn liniştit.

Orele târzii de muncă

Persoanele care muncesc peste program sau se văd nevoite să-şi ia un job în plus pe lângă serviciul principal, sunt cele mai expuse îngrăşării. Poate părea paradoxal, dar programul haotic, lipsa timpului liber, suprasolicitarea psihică şi fizică crează condiţii ideale pentru acumularea kilogramelor. Este potrivit pentru sănătatea ta să-ţi revezi stilul de viaţă astfel încât să ai timp şi pentru plimbări în aer liber, și pentru ore de sport la sală sau acasă.

Obiceiurile alimentare ale colegilor

Oamenii tind să preia obiceiurile persoanelor din jurul lor. Acesta este un fapt dovedit ştiinţific. În loc să te „molipseşti” de obiceiurile nepotrivite ale celor din jur, mai bine păstrează-ţi poziţia cu referire la modul sănătos şi echilibrat de alimentaţie şi inspiră-i şi pe cei din jurul tău să facă acelaşi lucru pentru a avea corpul sănătos.

Aniversările

Dacă eşti la un regim de slăbire ori silueta îţi este pusă în pericol, petrecerile în companiile cu mulţi angajaţi cresc riscul îngrăşării din cauza că toate bucatele şi prăjiturelele sunt inoportune pentru tine, îţi deraiază eforturile de menţinere a greutăţii şi de adoptare a unei diete echilibrate. Aceste „mici plăceri” combinate cu lipsa activităţii fizice favorizează îngrăşarea.

Lipsa luminii

Oamenii de ştiinţă de la Northwestern University din Chicago au descoperit că expunerea la lumina zilei are beneficii asupra reglării ritmului metabolic şi procesării caloriilor. Lumina zilei intervine în reglarea apetitului. Pe lângă faptul că este bine să optezi pentru încăperi luminoase la serviciu, trebuie să faci cât mai multă plimbare în aer liber.

Rochii de epocă create de o tânără de 18 ani!
Articolul anterior
Pudra proteică pentru detoxificare organismului
Articolul următor
Alte articole interesante