Dușul rece te ajută să slăbești!

Din dorința de a slăbi ai încercat de toate. Sigur ai auzit și de dușurile șoc cu apă rece. Acestea au un impact deosebit asupra organismului de care vei rămâne uimită. Despre cum să nu dăunezi sănătății și să slăbești câteva kilograme, e bine să știi că…

separator
dus

Până a încerca dușul rece, asigură-te că nu ai probleme de sănătate cum ar fi cele legate de sistemul cardiovascular. Principiul de funcționare ale acestei metode este șocul termal prin care trece corpul. Atingându-se de piele, apa rece face ca vasele sanguine subcutanate să se ”strângă” (vasoconstricție). Astfel sângele circulă cu o presiune mai mare și mai rapid. În consecință, se îmbunătățește circulația sanguină. Iar prin activarea circuitului sanguin, corpul folosește și rezervele de energie (calorii) pentru a încălzi organele vitale și pielea.

Cold shower woman”Antrenarea” vaselor sanguine ajută corpul să se adeptaze mai ușor și la efortul fizic. În acest mod, după ce vii de la sală, continuă să pierzi în kilograme prin practicarea dușurilor contraste.

Acum pentru cei care au decis să meargă imediat în duș și să-și ”sacrifice” confortul pentru câteva grame date jos, e momentul să afle și tehnica corectă de practicare a unei astfel de metode, pentru a evita posibila pneumonie sau bronșită.

După ce faci baie și decizi că vrei să treci la dușul rece poziționează-te astfel ca apa să te acopere total (capul să fie sub jetul de apă) și scade temperatura apei doar cu câteva grade. Chiar de îți pare că schimbarea nu este esențială, să știi că pentru vasele tale sanguine schimbarea este simțită din plin. Ghidează-te după acest principiu până ajungi să reziști sub jetul de apă rece câteva secunde.

Desigur dușurile contraste nu sunt indicate tuturor, de aceea dacă ești în perioada menstruației sau dacă ai probleme ale vaselor sanguine, tensiunea arterială mărită, abține-te de la efectuarea dușurilor contraste.

Ce nu lipsește din geanta de plajă a vedetelor
Articolul anterior
Soții Palihovici, poveste de iubire demnă de urmat. Love story prezentată de revista ”Nunta by Aura”.
Articolul următor
Alte articole interesante