Este posibil să slăbesc într-o singură zonă a corpului?

Visezi să slăbești la talie, iar fesele să rămână intacte? Ori îți dorești să scapi doar de grăsimea de pe picioare? Slăbirea localizată este visul oricărei femei, dar oare este posibilă?

separator

Într-un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea din Copenhaga, subiecţii au fost rugaţi să realizeze exerciţii fizice cu un singur picior, timp de 30 de minute. Astfel, s-a constatat că la nivelul piciorului care lucra se realiza o creştere atât a circulaţiei sângelui către celulele adipoase, cât şi a descompunerii acestor celule. Problema a fost că diferenţa dintre piciorul care lucrase şi cel aflat în repaus era atât de mică, încât nu avea importanţă.

Într-un alt studiu publicat în jurnalul Medicine and Science in Sport and Exercise şi realizat pe un eşantion pe 104 participanţi, care timp de 12 săptămâni au făcut exerciţii fizice cu mâna lor non-dominantă, scanările RMN au arătat că mâna în cauză nu a pierdut mai mult grăsime decât cea care se aflase repaus.

De ce?

Celulele adipoase din grăsime există sub forma unor compuşi chimici numiţi trigliceride. Muşchii, pe de altă parte, nu le pot folosi direct ca sursă de energie. În schimb, mai întâi, grăsimea trebuie să fie descompusă în glicerol şi acizi graşi liberi, care ulterior intră în sânge pentru a alimenta muşchii cu energia de care au nevoie. Ceea ce înseamnă că grăsimea care se arde în timpul exerciţiilor provine din tot corpul, indiferent care parte a lui o lucrezi.

În consecinţă, exerciţiile pentru slăbirea localizată sunt departe de ceea ce pretind a fi. Fie că eşti bărbat şi ai mai multă grăsime în zona abdominală, fie că eşti femeie şi atunci ai mai multa grăsime în zona coapselor şi a şoldurilor, corpul tău este construit în aşa fel încât să repare problemele din zonele afectate.

Sursa

Aperitiv rapid cu ardei și ricotta
Articolul anterior
Alege costumul de baie în funcție de defectele tale!
Articolul următor
Alte articole interesante