Etalonul frumuseții feminine de-a lungul anilor

Frumusețea unei femei poate înnebuni și pe cei mai puternici bărbați. De-a lungul timpului au existat diverse prototipuri ale frumuseții. Până de curând cele mai cunoscute forme au fost 90-60-90 pentru ca la moment să fie apreciate femeile atletice, cu forme proporționale. Despre cum a evoluat frumusețea feminină de-a lungul timpului, e bine să știi că…

separator
women-1-1

Marilyn Monroe este și va rămâne referința grației, a misterului și a seducției. Această femeie purta mărimea 42 la haine, având forme voluptoase cu care se mândrea și care eru apreciate de ochii celor din jur.

Sizes 8, 12 and 14.În Grecia și Roma antică, exemplul frumuseții era femeia care avea nas drept, ochii expresivi, pielea albă și culoarea blondă a părului. Același etalon al frumuseții era valabil și pentru Egiptul antic în care se punea preț pe aspectul sănătos al pielii.

În epoca renașterii  la mare căutare erau femeile cu linia gâtului fină și forma feței ovală. Pentru că nu toate corespundeau acestor rigori, femeile își lăsau părul lung pentru a alungi fața. Nu erau apreciate femeile supraponderale, dar nici cele schilodite. Umerii trebuiau să fie lați, iar pieptul cu dimensiuni generoase. De asemeni, se atrăgea o atenție deosebită și la picioare. Gleznele mici fiind considerate simbol al gingășiei.

Marilyn_Monroe_10Apoi a urmat perioada transformărilor, când variau dimensiunile sânilor, centimetrii în talie și rotunjimea coapselor.

La începutul anilor ’20 femeia se apropie de imaginea bărbatului. Se apreciază femeile sportive cu talie subțire și coapse înguste.

Anii ’50 o descoperă pe Marilyn Monroe cu buze pline, talie subțire, coapse voluptoase. Acest model al frumuseții a fost apreciat până la începutul anilor ’90 până când pe podium au ieșit modelele cu mărimile 90-60-90.

Toate acestea sunt doar niște cifre și exemple căci fiecare femeie e frumoasă în felul său.

Ai grijă de tine și fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Ascultă imnul unei familii adevărate!
Articolul anterior
Interpreții se unesc într-un cântec de dragul copiilor!
Articolul următor
Alte articole interesante