Exerciţii pe care le poţi face în parc, pe bancă!

Când ieşi la o plimbare în aer liber, utilizează timpul cu folos! Transformă orice bancă din parc într-o sală mică de sport. Este distractiv şi îţi poţi tonifia în acelaşi timp muşchii în diferite zone ale corpului.

separator

Alege o bancă robustă, fă cel puţin 5 minute exerciţii cardio de încălzire. Apoi, începe seturile de exerciţii de mai jos, repetând de două ori fiecare tip de exerciţiu, cu pauze de 30 de secunde între ele.

Iepuraşul sare

Începe în poziţia plank, cu mâinile pe bancă, la lăţimea umerilor. Sari aducând genunchii la piept şi călcâiele la fese. Mişcă şoldurile aşa încât să aterizezi în sus către dreapta, apoi către stânga, succesiv. Continuă timp de un minut. Creşte treptat ritmul, odată ce devii mai antrenată.

Beneficii: antrenează muşchii trunchiului și umerii.

Înot în gol

Începe în poziţia plank, cu antebrațele pe bancă. Ridică brațul drept câţiva centimetri spre dreapta (poziţia Y), după care revino la poziţia iniţială. Apoi, reia poziţia Y şi îndoaie braţul din cot, aşa încât palma să stea paralel umărului (poziţia W). Repetă secvenţele Y, Y-W cu mâna stângă. Continuă alternând braţele timp de un minut fiecare.

Beneficii: antrenează muşchii trunchiului, umerii și muşchii spatelui.

Turn-and-burn

Începe în poziţia plank, după care păstrează echilibrul corpului, sprijinindu-te pe palma stângă şi piciorul drept, în faţa piciorului stâng, iar brațul drept extins spre cer. Roteşte apoi corpul pentru a aşeza palma dreaptă pe bancă, iar genunchiul drept adu-l spre încheietura de jos a mâinii stângi. Extinde piciorul drept efectuând o mişcare de semicerc. Continuă timp de un minut. Repetă pe partea opusă.

Beneficii: antrenează umerii şi muşchii spatelui.

În rol de ,,majoretă’’

Păstrează picioarele la lățimea şoldurilor, cu mâinile la ceafă şi coatele largi. Ridică-ţi corpul pe ambele picioare, aşază-te. După care, extinde piciorul stâng în faţă şi ridică-ţi corpul sprijinind greutatea doar pe piciorul drept. Apoi, repetă secvenţa ridicare în două picioare-ridicare într-un picior pe partea opusă. Continuă, alternând părțile timp de 1 minut.

Beneficii: antrenează trunchiul, muşchii cvadricepşi ai coapselor, muşchii posteriori ai coapselor și fesieri.

Scaunul fierbinte

Stai aşezată cu mâinile pe bancă, lângă şolduri. Mişcă posteriorul în faţa băncii şi îndoaie coatele până când partea superioară a braţelor devine paralelă băncii. Repetă de cât de multe ori poţi timp de un minut.

Beneficii: antrenează tricepşii, umerii și muşchii pectorali.

Cum scapi de sebumul de pe față în sezonul estival!
Articolul anterior
Miss Moldova 2015: “Nu cred că este importantă proba de inteligență”
Articolul următor
Alte articole interesante