Igiena echipamentului sportiv!

34_417_312Ce te poate mobiliza mai mult decât gândul că vei avea un corp antrenat, abdomen plat şi fese ferme?! Pentru a împlini motivaţia trebuie să ai şi un echipament corespunzător pentru a evita eventualele alergii ale pielii. De aceea, atunci când mergi să faci shopping, e bine să ştii că…

separator

În funcţie de calitatea hainelor în care faci sport  depind şi performanţele de care dai dovadă. Având haine comode, te vei simţi confortabil şi te vei putea concetra asupra antrenamentului. Reeşind din aceasta, atunci când mergi să-ţi cumperi haine pentru sport, nu te gândi la cât de bine vei arăta în sală, dar vezi să-ţi fie potrivite mărimile maioului şi a pantalonilor.

0_99317_c9e076f2_origUn element la fel de important este şi textura hainelor. Alege articole vestimentare fabricate doar din materiale naturale, preferabil din bumbac. Astfel, previi alte neplăceri care pot apărea pe parcurs: una ar fi o alergie a pielii la materiale sintetice. În special, fii atentă atunci când alegi bustiera. Aceasta trebuie să fie perfectă ca mărime şi obligatoriu din materiale naturale. De asemenea, cu siguranţă în timpul antrenamentului transpiri, iar asta înseamnă că porii sunt deschişi. De aceea, pielea are nevoie „să respire” . Cât despre culori, depind de gustul fiecăreia. Totuşi încearca ca acestea să fie cât mai neutre, deoarece culorile stridente ar putea deranja colegele din sală.

sliderCât despre igiena echipamentului sportiv, trebuie să ai o grijă sporită. Indiferent de anotimp, hainele sportive trebuie spălate după fiecare antrenament. În special, acum când suntem în perioada caldă a timpului şi transpiraţia este mai intensă. O igienă necorespunzătoare reprezintă mediu propice pentru dezvoltarea diferitor bacterii. De aici lucrurile se pot complica. Obişnuieşte-te să iai hainele acasă după fiecare antrenament. Spălându-le te vei bucura de mirosul proaspăt a hainelor.

Fii sănătoasă şi ai grjiă de corpul tău!

Prezentatoarea Oksana Fedorova însărcinată cu al doilea copil!
Articolul anterior
Vezi cum arată sora lui Jennifer Lopez. FOTO
Articolul următor
Alte articole interesante