Kilogramele în plus afectează organele interne!

Suntem obişnuite să atragem atenţia doar la ce se poate vedea cu ochiul liber. De aceea, observi uşor acele imprefecţiuni ale corpului care te deranjează: „aripioare”  la coapse, „colăceii” la abdomen, fese prea mari etc. Dar aceste depuneri de grăsimi care sunt vizibile pe exterior, de fapt afectează şi organele interne.

separator
Kilogramele în plus afectează organele interne!

Cele mai afectate organe interne sunt:  inima, pancreasul, ficatul şi sistemul reproducător atât la femei cât şi la bărbaţi. Fiind  „atacate” de grăsimile acumulate în exces, aceste organe nu mai pot funcţiona corespunzător şi atunci condiţia ta fizică se înrăutăţeşte.

aeb474abc4f2b0ddd67e3088879fc880_mInima

Bolile cardiovasculare sunt clasate printre primele cauze ale decesului prematur. Iar aceste afecțiuni ale inimii sunt rezultatul modului de viaţă nesănătos. Desigur, nu poţi înlătura toţi catalizatorii ale afecţiunilor cardiovasculare, dar poţi face ca numărul acestora să scadă prin respectarea unor reguli simple: o alimentaţie echilibrată, practicarea exercițiilor fizice de cel puţin 3 ori pe săptămână şi somnul cu durata de 8 ore.  O alimentaţie sănătoasă îţi va furniza elemente nutritive, astfel eviţi ridicarea nivelului de colesterol în sânge, care este prima cauză ce duce la proasta vascularizare a inimii. Sportul îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi stabilizează ritmul cardiac, iar un somn liniştit este binevenit oricând.

6700416817364057b50a31550e118519_bigPancreasul

Fiind responsabil de digestie, pancreasul „suferă” cel mai mult atunci când tu nu ai grjiă de masa ta corporală. Având o dimensiune de doar 3 cm, acesta trebuie să producă enzimele care determină digestia, detoxifierea, în plus produce insulina responsabilă pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge.  Atunci când cântarul îţi arată o cifră prea mare, fii sigură că pancreasul nu face faţă unei asemeni provocări.

Ficatul

Rolul ficatului este decisiv atunci când vine vorba despre descompunerea și depozitarea grăsimilor. Atunci însă când are de a face cu grăsimi nesănătoase și în exces, acesta nu reușește să le descompună și ca rezultat le acumulează.

_580_1000_90_56284326815613944Sistemul reproducător

Sănătatea organelor de reproducere este direct legată de cantitatea de grăsimi localizată pe abdomen. Cu cât centimetrii în jurul taliei sunt mai mulți, cu atât crește și probabilitatea cancerului ovarian. În plus, surplusul de grăsimi îngreunează circulația sanguină, ceea ce poate duce la infertilitate.

alte Articole interesante