Mai puţină sare, mai multă frumuseţe!

O foloseşti zilnic atunci când găteşti dar, te-ai gândit ce beneficii poţi avea dacă o excluzi? În categoria „exclus” intră nu doar sarea din bucatele de acasă, dar şi celelalte alimente pe care le consumi în pauza de masă.  

separator
Mai puţină sare mai multă frumuseţe!

Primul „defect” legat de consumul de sare este faptul că aceasta reţine lichidele în organism iar ca urmare apar edeme ale extremităţilor: braţe şi picioare. De asemenea, consecinţele utilizării alimentelor sărate se văd şi pe faţă, tenul fiind deshidratat iar sub ochi apar pungile inestetice. S-a demonstrat că reducerea consumului de sare, te protejează de bolile cardiovasculare. Deci, cu cât mai puţină sare consumi cu atât te vei bucura mai mult timp de  sănătate.

Pe de altă parte, sarea îţi poate fi un aliat al frumuseţii. Desigur e vorba despre sarea de mare, care folosită cu regularitate te poate ajuta să scapi de celulită. Pe de altă parte, băile cu sare de mare sunt excelente pentru relaxare şi detoxifiere.

Морская-соль-от-прыщейExfolierea pielii cu sare:

Dacă nu ai făcut această procedură de ceva timp, sau dacă ţi s-au terminat produsele speciale pentru exfolierea pielii, atunci sarea de mare este soluţia naturală. Amestecă un pumn de sare cu gel de duş sau ulei de măsline şi aplică amestecul pe corp cu mişcări circulare, la final clăteşte zona cu apă caldă.  Pielea va rămâne fină şi plăcută la atingere.

Text: Rada Baltag

Cindy Crawford: la 47 ani cu o siluetă de invidiat. Află secretul ei!
Articolul anterior
O altă poveste a Cenușăresei din zilele noastre!
Articolul următor
Alte articole interesante