Mersul rapid te ajută să slăbești… mult!

Mersul este o modalitate bună de a arde caloriile. Atunci când mergi, faci efort fizic, creşte frecvenţa bătăilor cardiace, iar acest lucru înseamnă că, de fapt, corpul tău intensifică arderea grăsimilor din depozite. În plus, mersul este un exerciţiu potrivit pentru a menţine corpul în formă şi a tonifia muşchii gambelor, coapsele și fesele.  

separator

Cercetările au constatat, de asemenea, că mersul pe jos scade nivelul zahărului în sânge. Potrivit studiului publicat în revista Diabetes Care, o plimbare de 15 minute între mese scade nivelul glucozei în sânge pentru mai mult de 24 de ore.

Câte calorii arzi în timp ce mergi? Numărul acestora depinde de greutatea individului şi de cât de rapid merge.

O persoană cu masa corporală de 65-70 de kg arde în 60 de minute 250 de calorii în timpul mersului obişnuit, iar în timpul mersului rapid – 300-350 de calorii. Altă persoană, cu greutatea corpului de 90 de kg, arde 335 de calorii în timpul mersului liniştit şi 475 de calorii  în timpul mersului rapid, în 60 de minute.

Prin urmare, dacă faci zilnic 60 de minute de mers rapid, e posibil să scazi în greutate cu aproape 0,5 kg pe săptămână, iar timp de un an, 24 de kg. Este foarte important să faci multă mişcare pentru a slăbi sănătos şi pentru a menţine greutatea dobândită în limitele normale!

  • În sezonul cald, atunci când transpiri mai mult, fă un duş imediat după exerciţiu pentru a înlătura cât mai multe toxine eliminate prin transpiraţie;
  • Nu sări peste exerciţiul de mers zilnic. Încearcă să mergi alert pentru a impulsiona metabolismul, a întări inima, sistemul circulator şi imunitatea. O plimbare zilnică de 30-45 de minute în ritm rapid stimulează sistemul imunitar şi ţine răcelile departe, conform unui studiu efectuat la Universitatea de Stat din Appalachian.
  • Exersează în cuplu. Cercetătorii au descoperit că o plimbare rapidă de 3 km pe zi reduce riscul de impotenţă la bărbaţi. Deci, mai multă mişcare înseamnă mai multă satisfacţie în patul conjugal.
  • Mersul pe jos reglează glicemia, echilibrează pofta de mâncare şi prelungeşte durata de viaţă!

Produse de curăţat şi detergenţi pe care să nu-i combini niciodată. Ar putea exploda!
Articolul anterior
Îndrăgostiții, care au făcut înconjurul lumii ținându-se de mână, s-au căsătorit!
Articolul următor
Alte articole interesante