Masajul cu gheață sau criomasajul este pentru cei cu voință de fier. Cum ai și presupus, acest tip de masaj se face cu ajutorul cuburilor de gheață. Efectul de întinerire a criomasajului este cunoscut încă din antichitate. Despre cum te poate salva acest masaj de coaja de portocală, e bine să știi că…

Cel mai des, masajul cu gheață este folosit în tonifierea și revitalizarea tenului feței. Cu timpul însă, acest tip de masaj a căpătat renume și în rândul celor care doresc să scape de celulită. Îl poți face atât în condiții casnice, cât și la cabinetul de masaj. La fel de răspândite sunt și crio-împachetările care sunt practicate doar în saloanele specializate.
Principiul de funcționare a masajului cu gheață este asemănător dușului cu apă rece. La bază este șocul termal al zonei asupra căreia se lucrează. Dacă dorești să-ți răsfeți pielea, poți adăuga în viitoarele cuburi de gheață uleiuri esențiale de greipfrut, lămâie, portocală sau orice aromă preferi.
Dacă ai declarat război celulitei, atunci pune gheața într-o pungă de plastic și masează zona vizată cu mișcări circulare. La început vei simți un disconfort, mai târziu însă, prin desensibilizarea terminațiilor nervoase vei reuși să te adaptezi. Acest tip de masaj stimulează circulația sângelui și tonifică țesuturile. Pentru un efect vizibil, este recomandat să faci 5-6 proceduri consecutive. De asemenea, vei observa și schimbări în aspectul pielii, aceasta devenind mai fermă.
Deși este o metodă care și-a demonstrat eficacitatea, există și contraindicații, în special, în cazul persoanelor care suferă de boli venoase.
Pe lângă tratarea celulitei, poți folosi gheața și pentru masajul facial sau atunci când ai cearcăne. De asemenea, o astfel de procedură făcută dimineața te trezește cel mai bine!
Text: Rada Baltag