O româncă de 90 de ani a câștigat medalia de aur la un campionat mondial de atletism!

La vârsta ei, are încă multe vise ce trebuie împlinite. Asta demonstrează o româncă de 90 de ani, care câștigă competiție după competiție. Recent, aceasta a obținut medalia de aur la un campionat mondial de atletism. Femeia are o stare excelentă de sănătate și se menține într-o formă de invidiat la anii săi, datorită faptului că face zilnic mișcare. Ea se antrenează alergând și câte 10 kilometri pe zi, debordează de energie și oferă tuturor un exemplu demn de tărie, curaj și stil sănătos de viață.

separator
elena--dosar-romania4_49654800

Elena Pagu s-a născut la 25 iulie 1926,  într-un sat de lângă Piatra-Neamț. A început să se „antreneze” de la 9 ani, mergând zilnic 18 km până la școală. Apoi, drumul ei spre liceu s-a scurtat cu doar 4 km. De când s-a angajat ca asistentă socială și până s-a pensionat la 56 de ani, femeia nu a mai făcut sport de performanță.

Apoi? „M-am așezat să aștept moartea”, povestea ea, zâmbind, după ce a decis să-și continuie marșul început încă din copilărie. „Aleargă așa cum îți faci rugăciunea!”, spune Elena Pagu.
CwEDTHkUMAAJ83p

De aproape 30 de ani, femeia este membră a unui colectiv format din 16 foști atleți, ajunși veterani, care participă cu regularitate la competițiile sportive.

Astăzi, la 90 de ani, Elena are 9 medalii mondiale, 5 titluri de campioană europeană și 4 de campioană balcanică. Și, la toate concursurile, ea trece linia de finish zâmbind. Elena Pagu spune că se antrenează alergând și câte 10 kilometri pe zi. Uneori, iarna, aleargă și în picioarele goale prin zăpadă.

„În București, o singură dată și-a mai făcut un cetățean cruce când m-a văzut alergând. Ninsese și era o zăpadă curată și pufoasă, așa că mi-am zis: «Eu trebuie să alerg prin zăpada asta!» Știți, competițiile sunt un stimulent, mai ales pentru noi, vârstnicii. Ai un calendar, știi că peste două luni ai o competiție, te antrenezi… ai un scop! Când îți dorești ceva și ești vârstnic, e foarte important. Că dacă nu-ți mai dorești nimic, ești bun de îngropat!”, spune Elena Pagu.

Zilele trecute, la Campionatele Mondiale de Atletism pentru Seniori din Coreea, Elena Pagu a obținut medalia de aur la proba de 3.000 de metri, la categoria ei de vârstă. A doboarât și un record mondial, de cea mai în vârstă participantă care a reușit să ducă la bun sfârșit o astfel de cursă.phpThumb_generated_thumbnailjpegPagu 1

sursa

alte Articole interesante