Povestea femeii cu cea mai mare greutate din Moldova

Svetlana Mârzac a luptat toată viața cu kilogramele în plus. Recent, femeia în vârstă de 49 de ani din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, a slăbit 40 de kilograme. Acum, aceasta cântăreşte 213 kg, dar vrea să slăbească şi în continuare până va ajunge la 80 de kilograme.

separator

Toată viaţa, Svetlana Mârzac a luptat cu kilogramele în plus. Femeia de 49 de ani a spus pentru Impuls TV că niciodată nu a fost suplă. Problemele cu greutatea le-ar fi moştenit de la părinţi. Controlul definitiv asupra greutăţii sale corporale l-a pierdut acum 15 ani.

Internarea în spital a fost binevenită, spune femeia. Acolo, pacienta a urmat o dietă specială şi a făcut mai multă mişcare, decât era obişnuită. Astfel, în timp record, Svetlana a ajuns să de-a jos peste 40 de kg. Acasă, ea nu uită de recomandările medicilor şi încearcă să respecte toate prescripţiile medicale.


O dată în săptămână, Svetlana trebuie să se cântărească. Aşa cum acasă nu are cântar, femeia se va deplasa la fratele ei, care locuieşte în acelaşi sat, la câteva sute de metri.

Svetlana Mârzac recunoaşte că nu îi este frică de greutăţi. După recentul tratament de la spitalul republican din Capitală, ea spune că se simte mai uşoară. Ar face mai multă mişcare, dar are probleme de sănătate la picioare şi este nevoită să facă pauze după fiecare efort. În pofida acestor dificultăţi, Svetlana se străduie să fie de folos în gospodărie. Ea face ordine prin casă, coace pâine şi chiar face dulceaţă pentru iarnă. În toate treburile casnice o ajută soţul.

Anume dragostea soţului şi a fiicei lor, care este stabilită cu traiul în Rusia, a ajutat-o pe Svetlana să vrea să slăbească. Femeia a mai spus că zi de zi se roagă lui Dumnezeu să o ajute să slăbească şi să se însănătoşească.

Pe 14 iunie, poți să donezi sânge, fii donator voluntar! Vezi care sunt toate punctele de colectare din țară
Articolul anterior
Cum să folosești epilatorul ca să nu-ți crească fire sub piele
Articolul următor