Scăderea în greutate sporește șansele de concepere!

Scăderea în greutate nu îţi oferă doar ocazia de a-ţi cumpăra toate hainele noi pe care le vezi şi ţi-ai dori să le îmbraci. Obţinând o greutate normală, primeşti mai mult de atât, spune Adam Tsai, medic la Kaiser Permanente Colorado și purtător de cuvânt la Obesity Society.  Află lucrurile valoroase pe care nimeni nu ţi le spune atunci când ţi-ai pus scopul să slăbeşti. 

separator

Nivelul tău de energie va ,,exploda’’

Un impuls crescut de energie este adesea primul lucru pe care oamenii îl simt atunci când încep să dau jos kilogramele. Când duci cu sine toate kilogramele în plus, foloseşti cu greu energia pe care o ai, chiar şi atunci când mergi la pas. Pierderea în greutate îmbunătăţeşte, de asemenea, eficienţa oxigenului pe care îl respiri. Nu vei mai avea aceeaşi insuficienţă de aer apărută la urcarea scărilor.

Ai putea spori şansele de concepere 

Pierderea kilogramelor creşte şansele de concepere a unui copil. Un studiu din 2009 publicat în Fertility and Sterility a constatat că obezitatea la femei este asociată cu infertilitate şi sindromul ovarului polichistic. Cu cât mai tânără este femeia când devine obeză, cu atât mai greu ar putea fi pentru ea să rămână însărcinată.

Îmbunătățirea memoriei

Dacă corpul reduce din greutatea în exces, creierul are mai multă energie pentru a funcţiona. Într-un studiu suedez din 2013, femeile au avut testele de memorie mai bune în urma unui regim de slăbire. Studii anterioare au demonstrat legătura dintre obezitate și memorie slabă, în special la femeile cu corpul în formă de pară, care duceau kilogramele excesive în jurul șoldurilor.

Riscul de boli scade drastic 

Excesul de greutate declanşează în organism reacţii inflamatorii. Un studiu publicat în 2014 în Obesity Research a constatat că persoanele obeze care şi-au normalizat greutatea corpului, au scăzut și riscul de cancer, boli cardiovasculare sau diabet zaharat tip 2.

Sănătatea ochilor tăi se va îmbunătăţi 

Scăderea în greutate protejează vederea de boli asociate obezităţii, precum diabetul zaharat tip 2. Un studiu efectuat în 2013 la University of Georgia a constatat, de asemenea, că în cazul supraponderabilităţii,  nivelurile de antioxidanţi luteina şi zeaxantina sunt mai scăzute în ţesutul retinei. “Obezitatea afectează starea nutrițională a retinei”, au concluzionat cercetătorii.

Încredere în forţele proprii

Scăderea în greutate creşte sentimentul de autoapreciere, te poate face să te simţi mai sexy şi chiar să dobândeşti încrederea de care ai nevoie pentru a putea consolida o relaţie. Un studiu efectuat în 2013 la North Carolina State University a determinat că femeile care au slăbit 30 kg, au început să se simtă sexy, încrezute în sine şi au putut schimba echilibrul relației cu partenerul.

alte Articole interesante