Şi totuşi, mărimea contează!

Cât de straniu ar fi, dar dimensiunea furculiţei contează, atunci când vorbim despre cantitatea de mâncare consumată. Nu-ţi face griji, muşchii braţelor nu îţi vor obosi dacă vei alege tacâmuri mai mari. Cu ajutorul acestor vei fi salvată de mâncatul în plus.

separator
Şi totuşi mărimea contează!

În urma unui experiment, un grup de cercetători au observat că persoanele căror li s-au oferit furculiţe cu 20% mai mari faţă de dimensiunea medie, s-au ridicat de la masă mai devreme comparativ cu ceilalţi. Cum s-a întâmplat aşa ceva? Răspunsul e simplu: iluzia optică.

21141Mulţi dintre noi, inconştient desigur, determină cantitatea pe care o vor mânca din moment ce văd bucatele. De aici semnalele sunt transmise către receptorii din creier care răspund de simţul saţietăţii. Iar ce se întâmplă mai departe ţine doar de percepţii. Reieşind din cele spuse, ecuaţia este simplă: dacă ochii spun creierului că ţi-ai potolit foamea, atunci creierul îţi va da semnal să te opreşti. Folosind furculiţe mai mari în timpul mesei, cantitativ vei lua mai mult din farfurie şi aceasta va începe să se golească mai repede.

Desigur, acest truc te ajută doar atunci când ai mese regulate şi nu mănânci în grabă, deoarece în caz contrar furculiţa te va ajuta doar să-ţi faci plinul mai repede!

Text: Rada Baltag

Ascultă aici melodia preferată a Andreei Marin!
Articolul anterior
Nu putea concepe un copil din cauza…laptopului!
Articolul următor
Alte articole interesante