Simte pulsul şi slăbeşte!

Creme anticelulitice, masaj, respiraţie corectă, hidratare,motivaţie ai nevoie de toate pentru a reuşi să scăpi de kilogramele în plus. Dar, mai există un factor decisiv fără de care ar fi practic imposibil arderea grăsimilor: pulsul. Despre cum influenţează pulsul procesul de slăbire, e bine să ştii că…

separator

sliderExistă două tipuri de puls: aerob şi anaerob. Unul te ajută să slăbeşti, celălalt te ajută să-ţi creşti masa musculară, iar pentru ca antrenamentele să nu treacă în zadar, ai grijă să urmăreşti ce puls obţii în timpul exerciţiilor. De asemenea, pulsul depinde şi de alţi factori cum ar fi: metabolismul, condiţia fizică şi tensiunea arterială. Din acest motiv, fiecare corp îşi are limitele sale, pe care le poţi afla doar în urma unei testări medicale.

În cele ce urmează te voi ajuta să poţi face singură diferenţa dintre pulsul aerob şi cel anaerob. Dacă ai mers cel puţin o dată la antrenamentele shaping, cu siguranţă ai auzit instructorul vorbind despre aceşti doi indici.

main-2396-94e1d64123f94a760bed5afcaa999f0cPulsul aerob este cel care te ajută să arzi grăsimile. În cadrul efortului aerob, substanţele energetice ale corpului sunt descompuse în prezenţa oxigenului şi produc energie şi acid lactic. În efort aerob se clasifică următoarele tipuri de antrenament: shaping, mersul cu bicicleta, alergatul în tempou moderat şi celelalte tipuri de antrenamente cardio. Pentru a determina pulsul în timpul antrenamentului vei avea nevoie de un cronometru. Simte pulsul la artera carotidă sau cea radială şi numără bătăile timp de 6 secunde, după care înmulţeşte la zece. Dacă ai obţinut valori între 120-150 de bătăi, atunci eşti în zona efortului aerob.

yellowj_4Reţine: fiecare parte a corpului pe care o antrenezi are pragul său de rezistenţă. S-ar putea întâmpla ca în timpul antrenamentului la fese şi coapse să obţii un indice mai scăzut decât la antrenamentul pentru muşchii abdominali. Este absolut firesc, nu-ţi face griji. Atrage atenţia la semnalele propriului corp şi vei înţelege care zonă are nevoie de mai multă grijă din partea ta!

Text: Rada Baltag

Teo Trandafir vorbește despre relația cu fostul soț
Articolul anterior
Ellie White: “Nu este greu să fii mamă şi artist în acelaşi timp”
Articolul următor
Alte articole interesante