Stretching-ul – soluția ideală pentru a avea grația și plasticitatea unei feline!

Îți dorești o metodă simplă și eficientă de a te menține în formă? Unica Sport are și pentru tine o soluție! Stretching-ul este un program de exerciții ce nu solicită prea tare organismul și poate fi efectuat de persoane de orice vârstă.

separator

Stretching-ul reprezintă un program complex de exerciții conceput pentru extinderea  mușchilor și mărirea amplitudei de mișcare în articulații.

Budu Natalia_Sport+ (1)

Principiul de bază constă în întinderi lente, permițând mușchilor să se contracte, să se extindă, păstrându-și elasticitatea și flexibilitatea.

Stretching-ul este recomandat tuturor – atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor de sport – ajutându-i să-și mențină flexibilitatea până la o vârstă înaintată. Majoritatea oamenilor își canalizează energia pe exerciții de îmbunătățire a rezistenței fizice și modelare rapidă a parametrilor corpului, uitând de importanța extinderii mușchilor antrenați ca și de condiția fizică a acestora.

   Beneficiile stretching-ului:

  • Practicarea regulată ajută la corectarea unor deformații musculare cauzate de postura nesănătoasă a corpului.
  • Contribuie activ la recuperarea organismului reducând din rigiditatea articulară şi prevenirea durerilor musculare.
  • Reduce riscul de accidentare la nivelul articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor.
  • Ajută la eliminarea toxinelor acumulate în țesuturi.
  • Pentru că solicită mai puțin organismul, extinderea poate fi efectuată de către orice persoană (indiferent de vârstă, formă fizică etc.).
  • Persoanele obosite, stresate și/sau suprasolicitate pot beneficia de relaxarea articulațiilor și mușchilor încordați.
  • Efectuat cu regularitate, stretching-ul are proprietatea de a stimula circulația sanguină și a substanțelor nutritive, contribuind la fortificarea sistemului osos.
Budu Natalia_Sport+ (2)
Natalia Budu,
instructor Unica Sport,
pilates și stretching, filiala Sport+

Stretching-ul cu fiecare an devine tot mai cunoscut. Este recomandat de către medicii fizioterapeuți și adaptat de către mulți antrenori sportivi, fiind perceput ca o perioadă de recuperare după efortul fizic, în cursul căruia a fost atins pragul de oboseală, astfel câștigând în popularitate.

Pe lângă beneficiile sale, exercițiile de stretching pot aduce și daune, în cazul în care sunt efectuate incorect sau din motiv că mușchii sunt insuficient de încălziți. Pentru a atinge amplituda sa maximă încălzirea lor este obligatoriu, în caz contrar există șanse mari de accidentare.

Stretching-ul este o disciplină care menține corpul și mintea în armonie, folosind tehnici de întindere, relaxare și respirație.

Alimentul care afectează cel mai mult fertilitatea bărbaţilor
Articolul anterior
Kim Kardashian se mărită!
Articolul următor
Alte articole interesante