Cu toții ne dorim să ajungem la o vârstă onorabilă, fără probleme de sănătate. Însă stilul de viață sedentar și alimentația incorectă ne fură din tinerețe, frumusețe și siluetă.
Iată care sunt alimentele interzise:
Sarea – reține apa în organism și contribuie la creșterea în greutate, umflarea picioarelor și apariția celulitei. Căderea părului, pielea fără strălucire și elasticitate nu sunt decât consecințele consumului de sare.
Zahărul – favorizează stocarea grăsimilor din zona abdominală. Zahărul hrănește celulele canceroase, având același efect asupra ficatului ca și alcoolul.
Băuturile alcoolice – aduc multe daune organismului, începând cu ficatul și finisând cu pielea. Alcoolul are valoarea energetică de 7 calorii per gram.
Drojdia – utilizarea produselor alimentare pe bază de drojdie promovează formarea cheagurilor de nisip și a pietrelor la vezica biliară, ficat și pancreas. Drojdia încetinește evacuarea maselor toxice din organism, provocând constipație.
Oțetul- conform cercetătorilor, nivelul ridicat de acid citric conținut în suplimentele de oțet de mere poate deteriora sau coroda esofagul și mucoasa stomacului. Conținutul ridicat de acid acetic din oțet provoacă scăderea nivelului de potasiu în sânge și reduce densitatea minerală osoasă.
Trans grăsimile- sunt grăsimile nocive reprezentate de uleiurile vegetale hidrogenate din industria alimentară de tip fast-food, snacks, chips, prăjituri, produse de patiserie, uleiuri rafinate. Aceste produse provoacă obezitate, boli de inimă, diabet și cancer.
Grăsimile animale – aceste produse sunt dușmanul siluetei și a sistemului cardiovascular.
Fast-foodul – deja sunt bine cunoscute efectele acestor alimente asupra sănătății maturilor și a copiilor, care sunt ademeniți de gustul acestor produse. Fast-food-ul poate provoca boli de inimă, diabet, dislipidemie, artrită, probleme respiratorii.
Băuturile carbogazoase – acestea nu conțin nicio substanță nutritivă. Ingredientul principal din băuturile carbogazoase este acidul fosforic, care extrage calciul, magneziul și fierul din organism, favorizând scăderea densității osoase și apariția osteoporozei.
Alimentele afumate – valoarea biologică a proteinelor se poate reduce până la 50% în urma procesului de afumare. Benzpirenul, rezultat prin afumare are efecte cancerigene, iar vitaminele din grupul B se pierd până la 15-20%.
Secretul tinereții și frumuseții are o formulă unică: alimentație corectă și mișcare!