Un nou record! O canadiancă a stat peste 4 ore în poziţia „scândură”

Dan Glowacka, o profesoară de yoga din Canada, a stabilit un nou record mondial într-o activitate fizică inedită, care presupune menţinerea unei poziţii nemişcate a corpului cât mai mult timp. „Planking” se cheamă această găselniţă care atrage din ce în ce mai mulţi adepţi şi care înseamnă, în percepţia celor care au inventat-o, imitarea unei scânduri de lemn.

separator

Pentru a face „planking” ca la carte, trebuie să vă aşezaţi cu faţa în jos pe o suprafaţă plană şi să vă sprijiniţi pe antebraţe şi pe vârfurile picioarelor.

În acelaşi timp, abdomenul şi şoldurile trebuie să fie mereu la nivelul umerilor. În mod normal, conform specialiştilor, nu veţi putea rezista mai mult de câteva minute. Canadianca Glowacka a reuşit însă să rămână inertă în poziţia „scândură” timp de 4 ore şi 20 de minute, perioadă în care a avut voie doar să-şi butoneze cu degetul telefonul mobil.

În ultima parte a tentativei sale supraomeneşti, efortul fizic al Danei a fost atât de mare încât a renunţat la telefon şi s-a concentrat scrâşnind din dinţi doar la menţinerea poziţiei corecte a abdomenului. Vechiul record mondial la „planking” era de 3 ore şi 31 de minute, stabilit în 2015 de Maria Kalimera din Cipru. În 2016, la precedenta încercare de a intra în Cartea Recordurilor, Dana Glowacka a cedat după 2 ore şi 5 minute.

Neonatologul Mihai Stratulat revine la activitatea sa medicală
Articolul anterior
O familie din Bălți a găsit un card cu pinul scris pe el și au scos o sumă frumușică
Articolul următor