Video! La 72 de ani a obținut centura neagră la taekwondo

O pensionară în vârstă de 72 de ani din Canada uimește prin curajul și caracterul de care dă dovadă. Aceasta se menține în formă practicând artele marțiale. Femeia se antrenează cu regularitate și a transformat pasiunea într-un stil de viață, iar de curând a reușit să obțină centura neagră, dupa ce a înfruntat-o în luptă chiar pe propria fiică.

separator

collageHannah Fraser practică taekwondo de patru ani și spune că s-a apucat de arte marțiale pe când avea 68 de ani, dupa ce a suferit un infarct care a i-a dat impulsul să facă o schimbare.

Chiar dacă a suferit probleme de sănătate, femeia face zilnic mișcare alături de un maestru în arte marțiale care a antrenat-o ținând cont de vârstă și de problemele ei medicale.

Ca să obțină centura neagră, pensionara a trebuit să își înfrunte în luptă fiica, și ea deținătoare a unei centuri negre. Alte probe pe care le-a trecut cu brio au fost să crape bucăți de lemn cu lovituri de mână și de picior și să spargă o placă de ciment.

Un reporter a întrebat-o cum se simte obținând centura neagră la 72 de ani.
„A fost extraordinar! Am incercat sa ma abtin de la injuraturi”, a răspuns Hannah Fraser.

Bătrânica vrea acum să obțină un grad superior, însă pentru asta trebuie să își continue pregătirea și va da o nouă probă în iarna anului viitor. În familia femeii sunt în total cinci centuri negre. Ginerele și cei doi nepoți și ei au trecut la rândul lor acest examen.
 

A primit din greșeală 2 milioane de dolari în contul bancar. Ce a făcut cu banii?
Articolul anterior
2 exerciții eficiente pentru fese ridicate și mari
Articolul următor
Alte articole interesante