Există o mulțime de detalii care stau la baza slăbitului sănătos. Pe lângă alimentația și hidratarea potrivită, trebuie să ții cont și de ritmul cardiac pe care trebuie să-l ai în timp ce faci sport. Multe femei nu iau în considerare acest detaliu, care este extrem de important în procesul de slăbire.
Iată câte tipuri de puls există și la câte bătăi pe minut trebuie să ajungi pentru a slăbi sau pentru a adăuga masă musculară!
Pulsul normal. Frecvenţa normală a bătăilor inimii în repaos este 60-70 de bătăi pe minut.
Pulsul de adaptare la efort fizic este de 70-120 de bătăi pe minut. În timpul efortului fizic, inima se contractă mai des, pentru a pompa o cantitate mai mare de oxigen în sânge, de aceea valorile cresc.
Pulsul aerob este pulsul la obţinerea căruia se arde ţesutul adipos. În cadrul efortului aerob, substanţele energetice ale corpului sunt descompuse în prezenţa oxigenului şi produc energie şi acid lactic. Zona efortului aerob este între 120-170 de bătăi pe minut. Fiecare parte a corpului care se antrenează în cadrul efortului fizic are pragul său de rezistenţă şi valorile pulsului diferă în dependenţă de acest prag. Pulsul aerob te ajută să slăbeşti.
Pulsul anaerob este pulsul la obţinerea căruia creşte masa musculară, dar şi este periculos în anumite situaţii. La intensităţi mai joase organismul nu are probleme să se aprovizioneze cu suficientă energie din surse de carbohidraţi sau grăsimi ca să facă faţă cerinţelor efortului depus. Însă, la intensităţi foarte ridicate, plămânii şi inima nu pot să furnizeze suficient de mult oxigen ca să facă faţă cererii de arderi, iar corpul compensează prin arderea de glucoză, printr-o reacţie chimică pe termen scurt care nu are nevoie de oxigen (anaerob înseamnă lipsă de oxigen). Antrenamentul anaerob este bun doar câteva secunde până apar în organism compuşi toxici, precum acidul lactic, care se acumulează rapid. Exerciţiile în regim anaerob combinate cu o alimentație proteică ajută la creşterea în volum a muşchiului şi întăreşte rezultatul exerciţiului făcut în regim aerob.
Pulsul anaerob e mult mai mare decât cel aerob. Compensator la efortul mare, cordul încearcă să intensifice circulaţia pentru a aproviziona muşchiul cu O2 şi bate mai rapid. Este periculos să creşti pulsul mai mult de 180 b/min, deoarece se poate întâmpla o aritmie cardiacă critică, care necesită măsuri urgente. De asemenea, se suprasolicită vasele sangvine, respiraţia devine superficială şi frecventă pentru a compensa lipsa de O2 , iar în acest moment antrenamentul devine ineficient, inclusiv se crează o situaţie extremă şi este necesară chemarea serviciului medical de urgenţă.
Ia-ți Testarea nutriţională şi fiziologică online, slăbește sănătos cu Unica Sport!
Dacă vrei să afli mai multe detalii despre pulsul recomandat în timpul sportului, dacă nu știi cum să te alimentezi corect, dar îți dorești să slăbești sănătos, Unica Sport a creat Un Regim Personalizat acum disponibil și online. Accesează alimentatie.unicasport.md, completează formularul și respectă recomandările specialiștilor primite pe adresa ta de email. Cu siguranță, vei reuși să slăbești, chiar dacă ești departe de casă, ai copii mici sau nu ai timp să faci sport după metoda Unica.
Ia-ți Testarea nutriţională şi fiziologică online, slăbește sănătos cu Unica Sport!
Pentru a afla mai multe detalii, sună la numărul de telefon 060044288 sau scrie un email la adresa natalia.velicoglo@unicasport.md