Evită durerile de spate!

Se întâmplă de multe ori să apreciezi graţia unei femei care merge pe stradă. O ţinută frumoasă este rezultatul unui spate sănătos. Probabil ştii că una dintre cele mai sensibile zone ale organismului uman este spatele şi nimeni nu este scutit de dureri. Află mai jos cum poţi preveni  durerile de spate, ca să te simţi mereu confortabil!

separator

Durerile de spate pot fi cauzate de excesul de greutate, de efectuarea de mişcări repetate, de modul sedentar de viaţă, statul în picoare şi stresul.

Fii atentă!

Persoanele ce au o viaţă stresantă, riscă să dezvolte afecţiuni ale spatelui şi coloanei, în special, după 30 de ani. Pentru ele acest risc este de 2 ori mai mare, în comparaţie cu persoanele ce duc o viaţă lipsită de griji majore.

8 paşi care te ajută să eviţi durerile de spate:

1.

Fă cât mai multă mişcare

. Orice exerciţiu care îţi întăreşte picioarele, spatele şi stomacul, te va ajuta să-ţi păstrezi spatele sănătos.

Pauzele din timpul programului de la servici îţi vor fi de folos, cel mai bine e ca acestea să fie regulare, repetându-se o dată la fiecare 40 de minute. În asemenea pauze încearcă să desfăşori un alt tip de activitate. De exemplu, dacă ai stat pe scaun, fă o mică plimbare în pauză.

2. 

Alimentează-te corect

. Consumă cât mai multe fructe şi legume, poţi încerca o dieta bogată în calciu şi vitamina D (ajută corpul să absoarbă calciul necesar pentru oase puternice).

3. 

Păstrează-ţi spatele drept

. Ai grijă la poziţia corpului tău, atunci când te aşezi. Foloseşte scaune care acordă spatelui sprijinul, de care acesta are nevoie.

4. 

Hidratează-ţi corpul, consumând cât mai multe lichide

.  Consumă  zilnic 8 pahare de apă.  Aceasta te va ajuta să-ţi păstrezi energia şi să gândeşti limpede, chiar şi la sfârşitul unei zile obositoare.
5.

Scapă de

kilogramele în plus.

Greutatea

este un efort mare pentru coloana vertebrală, mai ales dacă surplusul se află în jurul stomacului. Exerciţiile fizice te vor ajuta să slăbeşti, să-ţi îmbunătaţeşti poziţia corpului şi sa-ţi întăreşti muşchii.

6

. Lasă-te de fumat.

Studiile în domeniu sugerează că fumătorii sunt mai predispuşi la probleme de disc.
7.

Luptă cu stresul.

Oamenii stresaţi, adesea au un spate tensionat. Dormi cât trebuie, fă exerciţii, fii pozitivă.
8

. Scapă de disconfortul vestimentar

. Îmbacă-te cât mai confortabil,  aşa încât să eviţi îmbrăcămintea restrictivă şi încălţamintea cu tocuri înalte, care poate pune presiune pe spatele tău.

Alintă-ţi coloana vertebrală la sfârşit de săptămână!

Iar ca să-ţi definitivezi grija pentru spate, fă-ţi şi o regulă săptămânală: în fiecare weekend alintă-te cu o baie de plante din coada şoricelui şi coada calului, care îţi va alina durerile coloanei şi te va înviora. Băile trebuie să dureze cam 20 de minute. La fel poţi opta şi pentru proceduri, precum: acupunctura şi masajul, care te pot revitaliza. Dacă prima ţi se pare o măsura prea periculoasă, atunci cea de-a doua este cu siguranţă mult mai blândă, plus la asta, poate fi realizată şi în condiţii casnice!

Alege să fii sănătoasă, pentru ca ulterior să poţi fi şi frumoasă!

Duo de rață cu portocală
Articolul anterior
Cele mai sănătoase ceaiuri pe timp de iarnă!
Articolul următor
Alte articole interesante