Exerciţii în apă versus antrenamentele în sală!

„Mişcarea este viaţă”- este un fapt cunoscut şi demonstrat. De mişcare depinde sănătatea, starea ta fizică şi cea emoţională. Astăzi ai posibilitatea de a încerca diferite tipuri de antrenamente. Totuşi, cele mai răspândite alegeri sunt: exerciţiile în apă sau cele din sală. Pentru a face alegerea corectă, e bine să ştii că…

separator
Exerciţii în apă versus antrenamentele în sală!

Principala diferenţă dintre aceste antrenamente este nu doar mediul în care se fac exerciţiile, dar şi impactul pe care îl au asupra corpului şi  muşchilor.

Exerciţiile în apă…

Sunt indicate în primul rând persoanelor care au dureri de articulaţii şi persoanelor supraponderale:

1. Apa este mediul preferat de copii, adulţi şi bătrâni. Fiecare în copilărie a avut experienţa bălăcitului în cadă cu râsete şi ochii plini de bucurie. Atunci când alegi să faci exerciţi în apă, indiferent de vârstă, retrăieşti din nou acele clipe care te făceau să fii cel mai fericit copil.

2. Gimnastica în apă te ajută să te relaxezi, datorită vascularizării ţesuturilor şi muşchilor. De asemenea, mediul acvatic atenuează impactul exerciţiilor asupra coloanei vertebrale, ceea ce reduce considerabil riscul leziunii acesteia.

3. Nu e obligatoriu să poţi înota. Mai mult de atât, nu e necesar de a avea o pregătire specială pentru a începe antrenamentele aqua şi asta deoarece eşti ajutată de un echipament special care te ţine la suprafaţă. Deseori nivelul apei în piscinele în care au loc aceste antrenamente nu depăşesc nivelul gâtului.

4. În timpul antrenamentelor aqua sunt implicaţi toţi muşchii, deoarece trebuie să apelezi la toate grupele de muşchi pentru a-ţi menţine echilibrul.

Şi lista avantajelor poate continua. Dar să nu uităm că şi exerciţiile la sol îşi au utilitatea lor.

Exerciţiile la sol…

1. Sunt destinate persoanelor active. Exerciţiile la sol presupun agerime şi atenţie, ceea ce te ţine în priză pe parcursul întregului antrenament.

2. Antrenarea anumitor grupe de muşchi. Atunci când faci exerciţiile în sală, fie cu ajutorul anumitor aparate sau doar din contul propriei forţe, poţi antrena intenţionat o anumită zonă pentru a o modela în felul în care ţi-o doreşti.

3. Vei simţi la propriu cum îţi ard muşchii! Datorită faptului că exerciţiile practicate în sală te solicită la maxim.

4. Cu ajutorul antrenamentelor în sală, îţi poţi mări sau micşora masa musculară în dependenţă de pulsul pe care îl obţii. Astfel poţi ţine sub control procesele metabolice ce se petrec în organismul tău…

Aş putea compara aceste tipuri de antrenamente la infinit, cu toate acestea, cel mai important argument este că ambele te ajută să arăţi bine şi să fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Lenuţa Burghilă: În premieră, adevărul despre revenirea la formele tinereţii!
Articolul anterior
Supa îndrăgostiților
Articolul următor
Alte articole interesante